Raed Arafat a dezvăluit ce se va întâmpla după al treilea val de pandemie. Veşti bune pentru români!

Author: Elena Padure
Actualizat: 22 iul 2022, 17:40
Raed Arafat, spune ca Romania este pregatita pentru al treilea val de pandemie

Romania este pregatită pentru al treilea val al pandemiei, potrivit lui Raed Arafat. În ce stadiu este campania de vaccinare?

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut publică situația din spitale și modul în care se desfăşoară campania de vaccinare anti-covid. Iată ce aniticipează Arafat că se va întâmpla după valul al treilea val al pandemiei.

Raed Arafat a anunţat ce se va întâmpla după al treilea val al pandemiei

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, ţara noastră este pregătită pentru cel de-al treilea val al pandemiei coronavirus, în ciuda faptului că numărul de infectări este în creştere alarmantă. Raed Arafat  a făcur declaraţii cu privire la

situația locurilor la ATI și stadiul campaniei de vaccinare, pentru Aleph News.

Potrivit capital.ro, de această dată, România este mai pregătită și există soluții care sunt discutate la nivelul Ministerului Sănătății. Șeful DSU a mai precizat că a fost adus și un al doilea tir ATI, în Capitală, unde situația continuă să fie alarmantă.

„Există soluții care se discută la nivelul Ministerului Sănătății cu spitalele de a aloca un număr de paturi inclusiv din spitalele de urgență pentru spitalele COVID, lucru care se face deja.

La București, unde e presiune mai mare, am adus un al doilea TIR ATI, e posibil sa mai aducem un al treilea”
, a spus Raed Arafat.

„Rămâne problema resursei umane. Se lucrează în acest sens. ieri, briefingul nostru a fost cu participarea premierului, a reprezentanțiilor DSP-ului, Ministerului Sănătății”, a declarat Arafat.

Arafat a mai menţionat că vaccinarea este ca mai imporantă în această perioadă, iar efectul ei se va resimți în doar câteva săptămâni.

„Vaccinarea are un rol major, dar impactul nu poate fi într-o durată atât de scurtă. Ce vaccinăm acum, efectul va fi peste trei, patru săptămâni. Totul depinde de noi, de respectarea măsurilor”, a subliniat Raed Arafat.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Raed Arafat, despre un eventual pașaport de vaccinare: "Trebuie evitată..."

Raed Arafat, despre situația de la ATI

Potrivit şefului DSU, patru din cele cinci unități mobile de Terapie Intensivă sunt funcționale, iar trei dintre ele vor fi alocate Capitalei.

„Au fost cumpărate cinci TIR-uri, unul este în revizie pentru climatizare. Este cel din Timișoara, cred că se rezolvă în scurt timp. Restul sunt funcționale. Toate, cumpărate din donații. În perioada următoare, trei din cele cinci vor fi la București. Mai

este unul la Botoșani, care a fost închis dar va fi redeschis în scurt timp”, a spus Arafat.

Arafat a mai declarat faptul că s-au efectuat deja transferuri de pacienți către spitatele cu paturi libere la ATI. El a adăugat că încă nu s-a pus problema posibilităţii unor transferuri în străinătate.

Citeste si: Este oficial! Raed Arafat a făcut anunțul: „Suntem într-un nou val. Dezavantajul este că...”

„La acest moment, nu s-a pus în discuție acest lucru, pentru că situația celorlalte țări este asemănătoare cu cea din România. Este o organziare extrem de dificlă, trebuie să fie o țară care acceptă, iar țara respectivă trebuie să fie în afara valului”, a spus Arafat.

Citeste si: Raed Arafat, detalii importante despre sarbatorile pascale in Romania! "Nu doreste nimeni sa limiteze drepturile la activitatea religioasa!"

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.