Raed Arafat a făcut o atenționare pentru oamenii care solicită și emit certificate verzi falsificate. Aceștia riscă pușcăria: „Este o infracțiune foarte serioasă”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 05 aug 2022, 21:15
Raed Arafat a făcut o atenționare pentru oamenii care solicită și emit certificate verzi falsificate. Aceștia riscă pușcăria: „Este o infracțiune foarte serioasă”
Sursa: Facebook

Raed Arafat a venit cu o atenționare în plină pandemie. Persoanele care emit certificate verzi, cât și cei care le folosesc, riscă să facă pușcărie.

Emiterea certificatelor verzi falsificate va fi pedepsită cu închisoarea. Raed Arafat a transmis că atât persoanele care emit, cât și cele care solicită certificate verzi false, riscă să ajungă la închisoare.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat care vor fi urmările emiterii de certificate verzi false de către centrele de vaccinare. Acesta a vorbit, în special, despre centrul de vaccinare „Neghiniță” din București, Sector 2.

Raed Arafat, despre emiterea certificatelor verzi false: „ Este o infracțiune foarte serioasă”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Nu cunosc detaliile de la centrul respectiv. Eu mă bucur foarte mult că există astfel de acțiuni din partea poliției și a procuraturii și sunt convins că nu doar cei care au eliberat certificatul, dar și cei care l-au obținut vor fi responsabilizați pe această temă. Înseamnă că persoana care a obținut un astfel de certificat, nevaccinată, merge în cunoștință de cauză și pune în pericol alte persoane din jurul ei.

Plus că poate ajunge în ATI – să zicem că își asumă acest risc – dar problema este în ce risc pune celelalte persoane din jurul ei. Așteptăm să vedem concluziile anchetei și care vor fi rezultatele.

Citeste si: Un hipermarket din România permite accesul tuturor oamenilor, cu sau fără certificat verde

Poate că nu este singura, poate că mai sunt și altele (anchete similare – n.r.)

care se fac de către poliție și procuratură, vom afla despre ele. Îi va fi mult mai importantă libertatea decât să se trezească în instanță și după care chiar la închisoare. Este o infracțiune foarte serioasă și cine vrea să o comită, fie achiziționează astfel de certificate, fie le emite, amândoi în măsura egală sunt responsabili”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Când trebuie să faci doza a treia de vaccin anti-COVID-19, în funcție de tipul vaccinului pe care l-ai făcut

Cazurile scad, decesele cresc

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat că România are parte de o micșorare zi de zi a numărului de cazuri de COVID-19, dar situația din secțiile ATI este, în continuare, un subiect sensibil. La aest moment, situația pacienților de la ATI nu este fericită, ba chiar anunță un număr mare de decese pentru viitorul apropiat.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.