Raed Arafat, anunt oficial: cat mai tin masurile de izolare

Autor: B.M.
Raed Arafat

Seful Departamentului Pentru Situatii de Urgenta a facut un apel la romani pentru perioada pascala.

Intr-o interventie la Digi 24, oficialul le-a cerut romanilor ca in zilele urmatoare sa nu relaxeze masurile de protectie si distantare sociala; in caz contrar, Romania se va putea confrunta cu un nou val de imbolnaviri.

"Daca de sarbatori oamenii nu respecta regulile de distantare sociala, daca merg in vizita, riscam ca la Pastele viitor sa facem pomeni, nu sarbatori", a declarat Raed Arafat joi la Digi24.

Citeste si: Ce se va întâmpla în România după Paște? Alexandru Rafila: "La o săptămână- zece zile de la Paște, vom avea..."

Citeste si: Ultima ora: Creste numarul de testari pentru coronavirus in Romania si se schimba definitia de caz

Raed Arafat le cere romanilor sa stea acasa de Paste

Raed Arafat le-a cerut romanilor sa stea acasa de Paste pentru ca numarul de imbolnaviri sa nu explodeze peste 14 zile. Oficialul a amintit din nou ca in special cei in varsta trebuie protejati.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Daca nu respectam restrictiile, peste 14 zile vom culege roadele, care vor fi extrem de tragice.(...) Și cateva minute daca dureaza vizita la o ruda mai in varsta, poate insemna sfarsitul pentru acea ruda", a mai avertizat Arafat.

Citeste si: Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îl critică dur pe ministrul de Interne Marcel Vela: „Are un moment de pauză mintală”

Raed Arafat: cat mai tin masurile de izolare

Raed Arafata a vorbit si despre masurile de distantare sociala si a mentionat ca trebuie sa mai suportam izolarea inca trei- patru saptamani.

"Predictiile au fost variate: unele spun ca acum suntem la varful epidemiei, altele ca pe 25 aprilie vom ajunge, iar altele spun ca varful va fi in luna mai. Trebuie asteptat pana in luna mai sa vedem evolutia", a afirmat Arafat.

Seful DSU a mai declarat ca nu este exclus ca virusul sa revina la toamna.

"Acum poate incepe o scadere a cazurilor, iar la toamna sa creasca din nou. Trebuie sa luam in calcul si aceasta varianta si sa fim pregatiti”, a spus secretarul de stat.