Definitia bolnavului asimtomatic, problema majora
" Problema- şi deja vedem efectele ei- este definiţia clară din înţelesul medicului sau a pacientului a bolnavului asimptomatic sau uşor simptomatic, pentru că într-adevăr vin acum pacienţi şi refuză internarea, fiind uşor simptomatici, neluând în considerare sfatul medicului că ei au şi alte probleme şi pot să se agraveze şi au fost aduse astăzi la cunoştinţa mea trei cazuri de la colegii de la UPU-SMURD Bucureşti.
Citeste si: Se prelugeste starea de alerta! Nelu Tataru despre carantinarea localitatilor cu focare
Citeste si: De ce avem astazi un numar mai mic de cazuri? Nelu Tataru: "Nu suntem in colaps medical"
Infectati lasati acasa
"Îl laşi acasă cu simptome uşoare, după trei-patru zile bolnavul este în stop cardiac şi asta înseamnă că noi ne-am riscat viaţa mult mai mult, pentru că până intervine serviciul de urgenţă, până îl resuscitează, până îl duce la spital... dacă era în spital îl depistau mult mai repede şi îi salvau viaţa. Asta este informaţia care trebuie să ajungă la populaţie. Să nu inducem în eroare populaţia că noi îi închidem în puşcărie că sunt cu simptome uşoare fără să-i zicem "atenţie, că dacă mergeţi acasă nimeni nu garantează că după două-trei zile nu veţi fi în stop cardiac"", a spus Arafat.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Legistalia din alte tari
El a prezentat legislaţia din mai multe ţări în cazurile infecto-contagioase. Astfel, Arafat a arătat că în Finlanda există examinarea sanitară ţintită şi obligatorie, carantinarea persoanelor şi a bunurilor, izolarea, în Austria- carantinarea graduală, Irlanda- detenţia şi izolarea persoanei sursă a infecţiei, în Marea Britanie- detenţia persoanelor posibil infectate, iar în Franţa- posibilitatea izolării persoanelor. (Sursa: AGERPRES)
Citeste si: Medic de la Spitalul "Victor Babes" din Timisoara: "Ii asteptam in spitale, unde avem si lumanari"