Raed Arafat, declaratii importante despre concediile romanilor din vara aceasta! Vor fi restrictii la plaja?

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 12 mai 2021, 12:25
Raed Arafat, anunt impoortant despre concediile romanilor care aleg sa mearga la mare in aceasta vara.
Sursa: Facebook

Raed Arafat a precizat marti ca nu se va purta masca la plaja! Acesta a subliniat ca restul masurilor de preventie impotriva COVID-19 vor fi anuntate pana la 1 iunie.

Potrivit Digi24, Raed Arafat a declarat in cursul zilei de marti, la scurta vreme dupa ce fusese anuntata prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei, faptul ca romanii care vor merge in concedii la mare nu vor fi obligati sa poarte masca la plaja si de asemenea acestia nu vor fi verificati daca sunt sau nu vaccinati sau testati.

Raed Arafat, anunt important despre concediile romanilor din vara aceasta!

Intrebat daca vor fi diferente intre masurile impuse in cazul evenimentelor organizate in aer liber si cele din interior, seful DSU, Raed Arafat, a subliniat ca vor fi luate in calcul anumite restrictii ce urmeaza sa fie comunicate de catre autorita in saptamanile viitoare. Acesta a precizat faptul ca sigur romanii nu vor fi obligati sa poarte masca la plaja si ca nu vor fi verificati daca sunt vaccinati sau testati pe plaja.

"Fără discuție, și cu siguranță vor fi luate în considerare. La plajă de exemplu cu siguranță nu va fi obligatorie masca", a spus Arafat, potrivit romanitv.net

Medicul Arafat a mai precizat si faptul ca toate acceste masuri vor fi transmise de catre autoritati pana la data de 1 iunie 2021, pentru ca cetatenii romani care vor sa isi petreaca vacanta in tara sa isi faca deja planuri pentru vara aceasta.

Totodata Arafat a mai lansat un avertisment catre turistii care au de gand sa plece in vacanta in strainatate, sa fie foare precauti.

"Oamenii care vor pleca în excursii trebuie să fie atenți pentru că țările sunt foarte precaute: fie se cere certificat de vaccinare, fie se va cere testare, fie se va cere ceva care să dovedească că nu ești pozitiv, că ai fost bolnav în ultimele 90 de zile",

a mai declarat Raed Arafat, potrivit romaniatv.net

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Seful DSU a transmis ca situatia pandemiei in tara noastra pare ca se indreapta catre un scenariu optimist, intrucat marti, in cadrul celui mai recent raport comunicat, s-a ajuns la cel mai mic numar de pacienti internati

la ATI din decembrie 2020 si ca toate judetele sunt in scenariul verde. Insa cu toate acestea, medicul a indemnat populatia sa mearga sa se vaccineze pentru ca situatia sa se stabilizeze cat mai curand.

"Astăzi avem semnale bune: vedem şi numărul de cazuri de la ATI, sunt 919 cazuri. Din 1 decembrie 2020 până acum n-am atins această cifră. E un semn foarte bun de scădere a presiunii pe sistemul sanitar, pe care colegii spun că o simt deja",

a adaugat Raed Arafat.

Citeste si: De ce a fost prelungită starea de alertă în România? Raed Arafat a făcut public adevăratul motiv: „Dacă starea de alertă dispare...”

Citeste si: Raed Arafat trage un semnal de alarmă pentru românii care refuză să se vaccineze: ”Riscăm să ne întoarcem unde am fost, la galben şi la roşu” Ce îi îndeamnă secretarul de stat pe cetațeni