Raed Arafat, declarații oficiale despre criza de la ATI București. Ce explicații a avut secretarul de stat pentru tragedia de la Spitalul Victor Babeș

Autor: Denisa Avram
Secretarul de stat Raed Arafat a făcut declarații în legătură cu criza paturilor de la ATI București

Sitemul de Terapie intensivă a ajuns la capacitate maxima în București. Raed Arafat a făcut declarații îngrijorătoare cu privire la criza paturilor de la ATI

Raed Arafat a oferit declarații îngrijorătoare cu privire la criza paturilor ATI din București. El a menționat că sistemul de Terapie Intensivă pare să fi atins capacitatea maximă în București. La nivel de țară, ” la 1.532 de paturi am avut zero paturi libere, înseamnă că acesta a fost numărul maxim pentru adulţi".

Raed Arafat despre criza paturilor de la ATI

Secretarul de stat, Raed Arafat, a menționat luni seara că aproximativ 155 de pacienţi aflaţi la unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti necesitau în cursul zilei de ieri administrarea de oxigen.

Declarațile au venit în urma unei conferinţe de presă susţinute la ora 23.00 la Palatul Victoria, în urma  tragediei de la Spitalul Victor Babeș, când trei pacienți aflați în stare gravă au murit după o defecțiune la instalațiile de oxigen.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost întrebat dacă în unităţile de primiri urgenţe din Capitală există pacienți în așteptare pentru eliberarea de locuri la terapie intensivă.

"În cursul zilei de astăzi erau, la un anumit moment, în jur la 154-155 de pacienţi, dar asta e în dinamică. Unii au nevoie numai de oxigen. Ce e important este că cei intubaţi- ventilaţi şi cei ventilaţi pe CPAP (Continuous Positive Airway Pressure- n.r.)

a scăzut numărul lor astăzi faţă de ieri. Dar totuşi există un număr, de aceea insistăm ca oamenii să solicite ajutorul medical mai devreme", a menționat  Raed Arafat.

Citeste si: Raed Arafat, primele declarații după ce românii au ieșit în stradă. Secretarul de stat a anunțat când vom renunța la masca de protecție

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În Bucureşti s-au pierdut opt paturi la ATI

"Cifrele se schimbă, vorbim de dinamică. La Bucureşti astăzi am pierdut opt paturi, pe care noi le-am pus în funcţiune sâmbătă. Au rămas, bineînţeles, cele 20 de la Spitalul Foişor şi toate paturile şi tot ce a fost instalat suplimentar la Universitar, la Spitalul Sf.  Pantelimon, la Fundeni", a declarat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

În România, luni au existat "foarte puţine" paturi libere la terapie intensivă. Reprezentanții Ministerului Sănătăţii caută soluţii pentru creşterea numărului acestora.

Citeste si: Prima reacție a lui Raed Arafat după protestele anti-restricții! Urmează o relaxare a interdicțiilor?

"Dacă am avut 1.532 de pacienţi pe paturi ATI, deci cel puţin 1.532 de paturi există. Dacă la 1.532

de paturi am avut zero paturi libere, înseamnă că acesta a fost numărul maxim pentru adulţi.

Dacă le adăugăm şi pe cele de copii, şi pe cele de obstetrică ginecologie, trecem peste 1.600. Numai că noi pe astea nu le luăm în considerare şi luăm în considerare numai paturile care sunt de adulţi", a concluzionat Raed Arafat.

Citeste si: Raed Arafat, decizie importantă! Magazinele rămân închise după ora 18?! Ce se va întâmpla cu măsurile aflate în vigoare

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.