Anunțul făcut de Raed Arafat despre restricțiile decise pentru Paște. Ce li se permite românilor să facă

Autor: Alice Popescu
Actualizat: 12 nov 2022, 00:30

Raed Arafat a vorbit despre relaxarea restrictiilor si masurilor anti-Covid din Romania in conferinta sustinuta la Palatul Victoria.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), exista ipoteza ca la finalul lunii aprilie, mai exact de Paste, masca sa nu mai fie obligatorie nici in spatiile interioare. Raed Arafat a precizat ca sunt discutii despre relaxarea masurilor, insa nu s-a decis nimic contrect pana acum pentru ca totul depinde de evolutie. 

Citeste si: Anunțul îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății! COVID-19 nu se poate trata precum o gripă

Raed Arafat despre relaxarile de Paste: "Tendinţa este să se reducă major măsurile care exista" 

Dacă continuă scăderea şi dacă vedem că impactul pe secţiile de Terapie Intensivă tot se stabilizează, nu mai avem probleme, cu certitudine deciziile potrivite vor fi luate la momentul respectiv. Că va fi înainte sau va fi la momentul în care atingem finalul acestei perioade de stare de alertă, care va fi în jur de 6 martie, asta urmează să vedem după modul în care evoluează şi decizia este la un nivel mai înalt, adică la nivelul Comitetului

Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi bineînţeles pe baza analizelor care se fac la nivelul Ministerului Sănătăţii, INSP şi alte structuri care sunt de specialitate.(...) Tendinţa este să se reducă major măsurile care există, limitările de acces în unele zone, toate aceste aspecte, dar asta se va decide de Comitet pe baza recomandărilor şi a analizelor pe evoluţie. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce se intampla de Paste cu restrictiile privind masca la interior

Potrivit lui Raed Arafat, de Paste ridicarea restrictiilor in ce priveste obligativitatea mastii in spatiile interioare depinde: exclusiv de evolutie.

Citeste si: Semnale de alarmă din partea medicilor infecționiști: "Trăim o falsă relaxare care ne-ar putea induce în eroare"

"Paştele este în aprilie, dacă nu mă înşel în 24-25.

Până atunci eu sper să fim în faza pe care o spuneţi dumneavoastră. Dacă nu sunt surprize şi nu e nimic, eu sper să fim în faza în care să fim cât mai aproape sau în totalitate normalitate şi să convieţuim, în final vom convieţui cu acest virus, virusul nu va dispărea, dar vom convieţui, mai ales dacă rămâne predominantă Omicron, care este mai contagioasă, dar este cu o virulenţă mult mai scăzută",
a răspuns şeful DSU, potrivit Agerpres.

 

 

Taguri: