Raed Arafat, Florin Cîțu și Sorin Cîmpeanu, acuzați de discriminare față de elevi. Părinții au depus plângere împotriva lor

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 05 aug 2022, 16:40

Raed Arafat, Florin Cîțu și Sorin Cîmpeanu, acuzați de discriminare față de elevi. Părinții au depus plângere împotriva lor

Sursa: Facebook - Colaj KANAL D

Raed Arafat, Florin Cîțu și Sorin Cîmpeanu au primit o plângere din partea asociațiilor de părinți. Cei trei au fost acuzați de discriminare față de elevi.

Asociaţiile de părinţi şi elevi au făcut o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, împotriva lui Florin Cîțu, Sorin Cîmpeanu și Raed Arafat . Asociațiile susțin că Ministerul Educaţiei a discriminat elevii și le-a încărcat drepturile.

Raed Arafat, Florin Cîțu și Sorin Cîmpeanu, acuzați de discriminare față de elevi

„Considerăm că este o discriminare inacceptabilă faptul că autorităţile au decis exercitarea dreptului la educaţie în condiţii inegale, având în vedere ca elevii din sistemul privat vor dobândi mai multe informaţii, pe de-o parte, iar pe de altă parte le este

asigurată şi o predictibilitate şi o previzibilitate cu privire la parcursul educational, pe când cei din sistemul publice nu se pot bucura de aceleaşi condiţii de învăţământ, deşi peste două milioane de elevi din sitemul public au demonstrate deja că pot învăţa şi în format online.

Citeste si: Cum se vor recupera cele două săptămâni de vacanță pe care elevii le vor avea? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: ”Nimic nu ne împiedică să revenim la școală”

Am cerut CNCD să constate că instituţiile care fac obiectul prezentei plângeri au săvârşit un act de discriminare grav împotriva elevilor din sistemul de educaţie publică, prin utilizarea unui standard dublu între şcolile publice şi cele private şi impunerea unei vacanţe forţate, neplanificate şi care va fi decontată de exclusiv de copiii din sistemul public din vacanţa de iarnă, ceea ce le afectează sănătatea psiho-emoţională şi parcursul educaţional sub mai multe aspecte”, se arată în mesajul asociațiilor.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Părinții își doresc anularea vacanței și reluarea cursurilor de la 1 noiembrie

Reprogramarea orelor de recapitulare şi pregătire pentru teze în perioada sarbătorilor de Crăciun aduc doar stres şi oboseală pentru elevi, dar și un motiv de stres pentru părinți.

Citeste si: Mai multe școli din Capitală își suspendă cursurile cu prezență fizică din cauza infectărilor cu COVID. Lista unităților de învățământ care își închid porțile

„Considerăm acest efect al deciziei Guvernului unul de o cruzime inutilă la adresa elevilor din sistemul public de învăţământ, având în vedere lipsa de socializare şi activităţi tipice copilăriei pe care au fost nevoiţi să o trăiască în ultimii doi ani din pricina pandemiei”, se arată în plângere.

Asociațiile cer autorităţilor ca vineri, 29 octombrie, la şedinta CNSU, să anuleze vacanţa prelungită a elevilor, iar de la 1 noiembrie, şcolile care pot face orele online, să revină la școală în acest regim.