Născut în anul 1964, în capitala Siriei, la Damasc, Raed Arafat și-a petrecut copilăria în orașul Nablus, din nordul Cisiordaniei, și are cetățenie iordaniană. La 16 ani a venit la studii în România, unde timp de 1 an și jumătate a învățat limba română. În 1998, după 18 ani trăiți în România, Raed Arafat a devenit cetățean român. Este vorbitor fluent al limbilor arabă, română, engleză, franceză, greacă, germană și italiană.
Raed Arafat, invitatul ediției de duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”
Românul de origine arabo-palestiniană a revoluționat sistemul public de medicină de urgență din România și este fondatorul SMURD (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare - n.r.).
De 16 ani face parte din Guvernul României, a fost Subsecretar de Stat și o scurtă perioada ministrul al Sănătății, iar din 2014 este Secretar de Stat la Ministerul Afacerilor Interne, unde conduce departamentul pentru situații de urgență.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
În vârstă de 59 de ani, Raed Arafat este necăsătorit și nu are copii.
“Cât costă salvarea în România?”, “Câte inimi au încetat să bată în mâinile dumneavoastră?”, “Iubiți ceva mai mult decât medicina?”, “Cât timp ați fost văzut ca un extraterestru în România?”, “De ce stați la mâna politicienilor?”, “Ați greșit la Colectiv?”, “Vi s-a oferit șpagă în pandemie?”, acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care Raed Arafat va trebui să răspundă duminica aceasta, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”.