Raed Arafat a confirmat faptul că firma respectivă nu deținea aviz de funcționare, iar documentele arată că aceasta nu funcționa.
Șeful DSU a vorbit despre tragedia de la Crevedia
În urma deflagrațiilor, două persoane au decedat și alte zeci au fost grav rănite. "Noi ştim că firma nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţii". Din punctul nostru de vedere firma nu avea documente sau autorizaţie să funcţioneze, în mod normal firma nu avea activitate, de fapt”, a declarat Raed Arafat.
Explozia ar fi pornit de la una dintre cisternele aflate în apropiere și susține că nu există un document care să ateste faptul că acea stație GPL funcționa, astfel încât să fie verificată de cătrei cei de la ISU.
Arafat susține că pompierii verifică doar în locurile în care figurează că o anumită unitate/firmă funcționează. "Aici se ştia că nu funcţionează, că nu există, adică ei nu mai aveau activitate din ce se ştie", a susținut el.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Raed Arafad a vorbit și despre numărul mare de salvatori răniți
Raed Arafat a fost întrebat dacă a existat posibilitatea ca numărul salvatorilor răniți să fie mai mic și dacă măsurile luate au fost cele corecte.
"Este foarte greu să spunem aici ce măsuri trebuia să fie luate. Măsura ca să nu păţească nimeni nimic este să nu fie nimeni acolo, dar la pompieri asta e cam greu, cu meseria lor să nu fie nimeni acolo. Au luat măsurile de precauţie, ei au tactică de intervenţie, a fost chiar inspectorul şef de la Bucureşti”, a susținut șeful DSU.
Arafad este de părere că oriunde este vorba de foc, viața pompierilor este mereu în pericol și că nu există o altă posibilitate pentru a se putea apropia de foc fără a exista și asemenea riscuri, mai ales atunci când este posibil ca focul să se propage.