Raed Arafat, revoltat pe patronii de restaurante care nu-și vaccinează angajații. Ce soluție propune șeful DSU

Author: Madalina Maftei

Arafat, despre angajatii nevaccinati

Sursa: Facebook

Raed Arafat trage un semnal de alarmă către patronii de restaurante care nu-și vaccinează sau testează angajații. Ce soluție propune șeful DSU în contexul aceste situații?

Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat că nu este normal să existe angajați nevaccinați în restaurante.

Raed Arafat, revoltat pe patronii de restaurante care nu-și vaccinează sau testează angajații

Șeful DSU a declarat că “o soluţie de bun-simţ” ar fi ca patronii restaurantelor să se asigure că angajații sunt măcar testați. Acesta a mai precizat că soluția privind reglementarea raportului de muncă prin certificat verde poate fi adoptată numai prin lege în Parlament.

Raed Arafat a fost întrebat dacă i se pare normal ca accesul în restaurante să fie permis doar celor care dețin certificat verde, în timp ce în localuri există angajați care nu sunt vaccinați.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

“Nu este normal, vă dau dreptate, numai că sunt două chestii care reglementează, una este problema pe care o reglementăm pe acces, pe problemă de sănătate publică, cealaltă este pe raportul de muncă.

Şi problema cu angajaţii are două soluţii, soluţia bunului-simţ, care înseamnă ca patronul restaurantului să se asigure că angajaţii lui cel puţin sunt testaţi şi a doua soluţie este soluţia prin lege care să impună aceste reguli, dar numai prin lege şi prin adoptare la Parlament, nu prin hotărâri de guvern sau alte modalităţi care implementează măsurile de sănătate publică generală. Deci, problema raportului de muncă nu putem să o afectăm decât dacă va veni o lege care să aprobe acest lucru”
,
a precizat Raed Arafat.

Citeste si: Raed Arafat, noi declarații despre intrarea României în lockdown. Iau sau nu autoritățile în calcul această variantă?

Bilanț coronavirus 6 octombrie 2021

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 264 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 6 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.303.900 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.842 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.148.983 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Citeste si: Când se termină valul 4 al pandemiei? Raed Arafat, vestea momentului pentru români