Raluca Lazarut, IMAGINEA unei campanii de constientizare si prevenire a cancerului de san!

Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 mar 2017, 19:39

Vedeta Kanal D este de cateva saptamani implicata intr-o campanie menita sa informeze femeile despre necesitatea mamografiei la femeile de peste 40 de ani.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/35037/16768531/1/media-141269547486094600.jpg

Raluca Lazarut impreuna cu Prof. Univ. Alexandru Blidaru

Cu povestea asta in minte am acceptat sa ma implic in campania “Mamografia salveaza vieti”. Cancerul de san este cel mai frecvent tip de cancer la femei, e o boala marsava, care poate fi insa invinsa daca este depistata la timp.  Mi-a atras atentia inca de la inceput sloganul celor care au pus pe picioare aceasta initiativa.

„Controleaza-te! Fii sigura ca esti bine!”.

"Atat de simplu, atat de normal, atat de uman si atat de adevarat! Autoexaminarea, ecografia mamara la femeile pana la 40 de ani si mamografia anuala la cele peste aceasta varsta sunt obligatorii. Pentru ca asta ne poate salva. Controlul periodic duce la diagnosticarea precoce si implicit la vindecare. “

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Campania ofera  femeilor de peste 40 de ani cu venituri sub 1000 lei mamografii gratuite, e suficient ca cititoarele sa intre pe

site-ul www.mamografiasalveazavieti.ro sau pe pagina de facebook a proiectului,si sa se inscrie pentru a beneficia de gratuitate.

“Cred din tor sufletul ca un control periodic ne poate salva si sunt mandra sa sustin acest proiect de constientizare si prevenire a cancerului de san”, a concluzionat prezentatoarea stirilor Kanal D.