Raluca Lazarut: "Ramai femeie. Spune NU histerectomiei"

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 oct 2020, 10:40

Prezentatoarea stirilor Kanal D s-a alaturat campaniei "Ramai femeie. Spune NU histerectomiei", oferind posibilitatea femeilor de a constientiza ca pot ramane femei atat fizic cat si psihic daca sunt bine informate.

Frumoasa prezentatoare a stirilor Kanal D, Raluca Lazarut, sustine campania "Ramai femeie. Spune NU histerectomiei" si este totodata si imaginea ei. Raluca a fost profund impresionata de numeroasele cazuri in care femeile care sufereau de fibrom uterin, au recurs la operatii dureroase atat fizic cat mai ales psihic nestiind ca exista si posibilitatea de a face un alt tratament care sa le mentina integritatea fizica. 

Marcata de cazul unei tinere de 19 ani care a fost diagnosticata cu fibrom uterin si careia i s-a spus ca nu are decat varianta extirparii totale a uterului, Raluca a luat atitudine si s-a
alturat campaniei. "  Avea un iubit, de care era foarte indragostita si isi incepuse viata sexuala de un an de zile, era la inceput de drum, la inceput de viata...si i se adusese la cunostinta ca n-o sa poata avea copii si ca ar trebui sa urmeze un tratament psihiatric dupa interventie, pentru ca rana nu va fi doar de ordin fizic, ci mai ales psihic- asta m-a convins sa accept sa ma implic in campania “Ramai femeie.
Spune NU histerectomiei”!  ( sursa
www.raluca-lazarut.ro)

Histerectomia inseamna extirparea uterului, e clipa in care renuntam la a mai da viata, la a trai normal, la a mai fi femei…e o operatie cumplita care, in tara noastra, este aleasa ca varianta de prima intentie in tratamentul fibromului uterin. Dar exista si o alta posibilitate de tratament!" Asta isi propune sa prezinte campania de informare pe care o susţin, o alta cale de a trata fibromul uterin!"

Raluca a ramas profund impresionata de munca doctorului Rares Nechifor pe care il descrie
ca pe o persoana de o blandete incredibila, cald, discret si de o modestie pe care numai oamenii valorosi o au." Dansul e cel care ofera alternativa terapeutica in tratarea fibromului uterin. Intalnirea cu dansul o sa va convinga ca exista si o alta cale... Despre ce inseamna de fapt embolizarea, cum se realizeaza si ce presupune aceasta, aflati din seminariile gratuite “Ramai femeie. Spune NU Histerectomiei”, la care poate participa oricine."
 

Kanal D se alatura acestei campanii pentru ca femeile sa aiba posibilitatea de a fi informate despre sanatatea lor si de a alege sa ramana intregi fizic si psihic. Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul www.ramaifemeie.ro