În mesajul pe care Raluca Turcan l-a publicat pe pagina de Facebook a punctat faptul că sistemul de pensii din România, salarizarea în sectorul public și asistența socială au avut foarte mult de suferit în ultimii 30 de ani.
Sistemul de pensii și salarizarea în sectorul public afectate profund în ultimii 30 de ani
În urma vizitei pe care a făcut-o la Brăila, Raluca Turcan a făcut o postare pe Facebook în care a punctat problemele serioase cu care se confruntă sistemul de pensii și salarizarea în sectorul public.
”Sistemul de pensii, salarizarea în sectorul public și asistența socială sunt domenii care au avut profund de suferit în ultimii 30 de ani, iar pentru a oferi soluții credibile de reformă a acestor trei sisteme avem nevoie să atragem investiții, să creștem ocuparea și să avem locuri de muncă mai bine plătite.
Am vizitat astăzi, la Brăila, două companii care oferă aproape 5.000 de locuri de muncă – Yazaki și Șantierul Naval Vard – și care au primit sprijin de 34 de milioane de lei prin măsuri active. În județul Brăila, am investit în total peste 64 de milioane de lei pentru a proteja locurile de muncă în perioada stării de urgență și de alertă. La nivel național, avem astăzi 120.000 noi locuri de muncă de la începutul anului și până acum, iar în județul Brăila s-au înregistrat, în aceeași perioadă, 175 noi angajatori și 800 de noi locuri de muncă. Pe de altă parte, în acest județ numărul pensionarilor îl depășește cu 20.000 pe cel al persoanelor active, ceea ce arată probleme de sustenabilitate și deficit atât în forța de muncă pe care o găsesc angajatorii, cât și în locurile de muncă pe care le pot crea. Există însă perspective de dezvoltare și, din acest punct de vedere, o politică locală de deschidere către investiții este vitală”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Forța de muncă mai bine pregatită pentru cerințele actuale ale pieței muncii
Totodată, Raluca Turcan a mai subliniat că și-a propus să asigure mediului de faceri local o forță de muncă mai bine pregătită și adaptată cerințelor actuale ale pieței muncii.
”Ne-am propus să asigurăm mediului de afaceri local forță de muncă mai bine pregătită și adaptată cerințelor actuale de pe piața muncii, prin întărirea învățământul profesional – dual, prin actualizarea codului ocupațiilor pentru a permite ulterior standardizarea calificărilor, prin cursuri de formare și calificare și prin politici salariale care să sprijine deopotrivă angajații și angajatorii.”, a mai adăugat Turcan.