Ramasitele liderului palestinian Yasser Arafat vor fi exhumate la Ramallah

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 nov 2020, 17:15

Ramasitele lui Yasser Arafat urmeaza sa fie exhumate marti la Ramallah in prezenta unor judecatori francezi, un gest considerat de la "profanare" la "proba necesara", magistratii incercand, dupa opt ani de la moartea liderului istoric palestinian, sa elucideze cauzele decesului sau.

 Aceasta exhumare, cu o puternica incarcatura simbolica, reflecta "intrebari extrem de sensibile" atat in randul conducerii, cat si al populatiei palestiniene, subliniaza o sursa diplomatica. Mister, teroria complotului, lupte pentru putere si rivalitati de familie se profileaza in fundal.

Judecatori francezi insarcinati cu ancheta vor asista la exhumarea ramasitelor, ingropate intr-un mausoleu din incinta Mukataa, sediul presedintiei Autoritatii Palestiniene, la Ramallah, in Cisiordania.

Experti elvetieni si rusi vor fi prezenti, de aemenea, la solicitarea palestinienilor.
"Suveranitatea palestiniana garanteaza securitatea anchetei", a insistat sambata Tawfiq Tirawi, presedintele Comisiei palestiniene de ancheta.
Operatiunea se va desfasura ferit, in spatele unor panouri din plastic de culoarea albastra care ascund mormantul, unde lucrarile de excavatie au inceput la jumatatea lui noiembrie.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.