Rămășițele umane ale unui alpinist dispărut în urmă cu 37 de ani au fost găsite la începutul acestei luni

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 31 iul 2023, 09:08

Rămășițele unui alpinist, care a dispărut în urmă cu 37 de ani, au fost găsite.

Sursa: pexels.com

Rămășițele unui alpinist, care a dispărut în urmă cu 37 de ani, au fost găsite.

Au fost găsite rămășițele umane unui alpinist dispărut în urmă cu 37 de ani pe muntele Matterhorn din Elveția.

Rămășițele umane  unui alpinist descoperite după 37 de ani

Au fost descoperite rămășițele umane ale unui alpinist pe muntele Matterhorn din Elveția.

Acesta a dispărut în urmă cu 37 de ani, iar cu ajutorului uni teste ADN s-a descoperit că aceste rămășițe îi aparțin germanului dispărut în 1986.

Mai exact corpul neînsuflețit a fost descoperit la începutul acestei luni de alpiniștii care traversau ghețarul Theodul din Zermatt, după ce au aceștia văzut ieșind din gheață un bocanc de drumeție și mai multe crampoane.

Citește și: Șoferii vor risca amenzi de până la 5.000 de lei dacă nu vor respecta aceste reguli. Nicușor Dan a luat decizia. Despre ce este vorba?

ADN-ul prelevat a arătat că acest cadavru este al unui alpinist german, care a dispărut în urmă cu 37 de ani. O operațiune uriașă de căutare și salvare demarată la acel moment nu a reușit să găsească nicio urmă a alpinistului.

Poliția locală a precizat că „În septembrie 1986, un alpinist german, care avea 38 de ani, a fost dat dispărut după ce nu s-a mai întors din drumeție”.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Topirea acestui ghețar ca și ceilalți ghețari de pe Alpi, s-a accelerat în ultimii ani.

Citește și: George Burcea își ignoră tatăl. De când nu au mai vorbit cei doi și ce regrete are Ion Burcea?

În 2014 un alt cadavru al unui alpinist a fost descoperit în Matterhorn

Cadavrul alpinistului britanic dispărut Jonathan Conville a fost descoperit de un pilot de elicopter care a zărit ceva neobișnuit în timp ce livra provizii unui refugiu montan de pe Matterhorn, în anul 2014.

Acesta dispăruse în 1979, iar familia sa care a petrecut decenii fără să-i cunoască soarta, a transmis că a putut în sfârșit să fie sigură că acesta a murit într-un mediu pe care îl iubea.

Din păcate topirea ghețarilor din ultima vreme, din cauza schimbărilor climatice a condus și la descoperirea altor cadavre ale unor alpiniști dispăruți de zeci de ani.

La fel s-a întâmplat și în anul 2015, când rămășitele a doi tineri alpiniști japonezi care au dispărut pe Muntele Matterhorn în urma unei furtuni de zăpadă în 1970 au fost descoperite, iar identitatea lor a fost confirmată cu ajutorul testelor ADN.

Sursă: libertatea.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.