Ramzan Kadirov a intrat în Cartea Recordurilor. Liderul cecen este cel mai sancționat om din lume

Author: Diana Tilă
Actualizat: 06 iul 2023, 04:55

Ramzan Kadirov a intrat în Cartea Recordurilor

Sursa: SPUTNIK/AFP VIA GETTY IMAGES

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a primit un certificat care atestă că este persoana cu cel mai mare număr de sancţiuni aplicate de entităţi străine.

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a primit miercuri, 5 octombrie, din partea Cărții Recordurilor din Rusia, un certificat care atestă că este cetățeanul rus cu cel mai mare număr de sancțiuni personale aplicate de entități străine pentru sprijinul acordat Moscovei în timpul invaziei din Ucraina, transmite EFE.

Citeste si: Armata din Ucraina înregistrează progrese în Lugansk, pentru prima oară de la începutul războiului. Soldații au reușit să elibereze un sat

Ramzan Kadirov a intrat în Cartea Recordurilor. Este cel mai sancționat om din lume

Redactorul-șef al Cărții Recordurilor din Rusia a declarat ca:  „Recordul pentru cel mai mare număr de sancțiuni personale impuse unei persoane, cu 15 sancțiuni, îi revine lui Ramzan Kadîrov”, potrivit TASS, notează Agerpres.

Ramzan Kadîrov a primit „Premiul”  în timpul aniversării a 204 ani de la atestarea documentară a orașului Groznîi, capitala Ceceniei, care coincide cu împlinirea a 47 de ani de către liderul cecen.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Ramzan Kadîrov, liderul cecen, a fost avansat la gradul de general-colonel de către Vladimir Putin

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a primit și un certificat care atestă că deține recordul pentru cel mai mare număr de sancțiuni la nivel mondial impuse unei persoane, familiei sale și adepților săi.

„Mă aflu pe lista sancțiunilor pentru că apăr islamul, tradițiile și obiceiurile noastre și securitatea țarii noastre. Nimic nu este mai important pentru mine. Din acest motiv sunt fericit”, a declarat Kadîrov, la primirea certificatului.

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, se laudă cu numărul de sancțiuni

Mai mult, liderul cecen s-a lăudat că este persoana cu cel mai mare număr de sancțiuni la nivel internațional, depășindu-i până și pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, pe președintele belarus Aleksandr Lukaşenko și pe președintele sirian Bashar al-Assad.

Citeste si: Copiii minori ai lui Ramzan Kadîrov se pregătesc să lupte în Ucraina, de partea Rusiei. Mesajul transmis de șeful Republicii Cecene

El a dat asigurări că împotriva lui, a familiei și susținătorilor săi, a proprietăților sale și a organizațiilor pe care le conduce au fost impuse cel puțin 70 de sancțiuni.