Raport DSP: Ce s-a întâmplat în ziua în care o femeie de 24 de ani a născut în curtea spitalului din Urziceni. S-au găsit numeroase nereguli

Author: Lavinia Medrea

Ce s-a întâmplat în ziua în care o femeie de 24 de ani a născut în curtea spitalului din Urziceni

Sursa: Facebook Spitalul Municipal Urziceni/Ianus Daniela - colaj Kanal D

După ce o femeie de 24 de ani a născut în curtea spitalului din Urziceni, s-a aflat că medicul de gardă nici măcar n-a verificat-o, dar parafa acestuia a fost utilizată.

DSP Ialomița a terminat raportul de control la Spitalul Municipal Urziceni, unde o femeie a născut în curtea unității medicale, asistată de personalul ambulanțier. S-a constatat că există lacune în privința personalului și nu se respectă anumite prevederi legale. Secţia Obstetrică-Ginecologie nu funcționează iar pacienta nu a fost consultată de către medicul de gardă, chirurg de meserie. În schimb, asistenta a încercat să n-o lase pe pacientă să plece din spital până la sosirea ambulanţei.

Managerul unităţii medicale, medicul şi asistenta care erau de gardă au primit sancțiuni.

Ce s-a întâmplat în ziua în care femeia a născut în curtea spitalului din Urziceni

DSP Ialomița a întocmit raportul după ce a efectuat controale la Spitalul Municipal Urziceni. La data verificării, pe secția Obstetrică-Ginecologie nu existau pacienți, dar existau patru saloane, patru paturi, un medic și două asistente.

Citește și: Managera spitalului din Urziceni, unde o femeie a născut în curte pentru că n-a fost primită în unitate, a fost suspendată din funcție. Anunțul făcut de primar

„În concluzie, secţia de Obstetrică- Ginecologie este nefuncţională la data controlului. Spitalul Municipal Urziceni are în structura sa 20 de paturi OG, cinci paturi de neonatologie (care au fost transformate în paturi COVID-19), fără a avea linie de gardă pe vreuna de specialităţile enunţate mai sus”, se menționează în raportul DSP. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Pacienta însărcinată era surdo-mută 

DSP Ialomița a mai declarat și că spitalul, în data de 31 iulie, a înregistrat-o pe pacientă în registrul de consultații fără să fie consultată de către medicul de gardă, specialist în chirurgie generală.

Citește și: Ce povești ies la lumină după scandalul de la Spitalul din Urziceni: ,,A fost dată afară şi a născut în faţa spitalului pe trotuar! Groaznic!!!”

„Menţionăm că pacienta prezenta dizabilităţi, fiind surdo-mută, motiv pentru care era însoţită de către soţ şi soacră. În Registrul de consultaţii nu apar completate toate rublicile, nefiind menţionată ora de prezentare a pacientei. De asemenea, în Registrul de consultaţii pacienta figurează ca şi diagnosticată cu «sarcina la termen», existând şi parafa medicului de gardă (nu s-a putut identifica motivul lăsării acesteia). Din Nota de relaţie a acestuia reiese faptul că nu a fost anunţat de către asistentă, nu a văzut pacienta, dar parafa se afla la dispoziţia cadrelor medii sanitare”, se continuă în raport.

La acest moment, spitalul funcționează pe baza unei autorizații determinate și nu se știe dacă vor mai fi angajați alți medici. Managera spitalului, Elena Daniela Ianuș, a fost suspendată din funcție până la finalizarea anchetei.