Raport ingrijorator! Cati romani pleaca din tara in fiecare ora

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 15 oct 2018, 09:57

Desi Romania este tara cu cea mai rapida crestere economica din UE, aceasta nu va putea fi sustinuta pe termen lung, fara consolidarea oraselor secundare.

Potrivit unui raport al Bancii Mondiale, numit „Orase Magnet – Migratie si Magnetism in Romania”, care analizeaza orasele care au reusit cel mai bine sa atraga populatia migranta, anul 2017 a fost unul agitat, inregistrandu-se cel mai mare numar de emigranti din 2008 incoace. Este vorba de 219.327 de plecari din tara, adica, aproximativ 600 de romani pe zi. Cei mai multi, peste 17%, dintre cei care pleaca au varsta cuprinsa intre 25 si 29 de ani, iar al doilea val ca dimensiune (14.5%)

face parte din grupa de varsta 20-24 de ani.

Acest fapt plaseaza Romania pe locul al saselea in clasamentul principalelor surse de migranti la nivelul UE, in termeni absoluti.

“Zilnic, aproximativ 500 de locuitori de muta din Romania in alta tara, ceea ce face din migratia externa una dintre principalele provocari pentru factorii de decizie”, sustin expertii, potrivit raportului.

In raport s-a vorbit si despre tiparele create in interiorul judetelor, care au fost corelate cu migrtia spre o anumita tara. Astfel, emigrantii din estul Romaniei se indreapta indeosebi spre Italia, iar cei din centru si sud prefera Spania. Grecia este o destinatie predilecta pentru locuitorii din sudul Romaniei, in timp ce Germania si Ungaria sunt preferate de cetatenii romani din vestul tarii, zona locuita in mod traditional de comunitati de maghiari, sasi si svabi.

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.