Rasol de vita cu sos de smantana si hrean

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:03

Cost estimativ: 30 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

1,5 kg rasol de vita cu os
2 morcovi
2- 3 cepe
Dafin
Piper boabe

Pentru sosul de smantana cu hrean:
250 g smantana acra
1 bucata hrean proaspat
O lingura de otet
Sare, piper


Mod de preparare

Rasolul se spala bine si se pune la fiert intr-o oala sub presiune fara a pune capacul.

Se pun ceapa, morcovii, piperul si dafinul, apoi se adauga apa pana la trei sferturi si se pune pe foc, se da in clocot ca sa spumuim.
Dupa ce am eliminat spuma, punem o lingurita de sare, punem capacul si dam la fiert timp de 20-30 minute.
Intre timp, radem hreanul, il marinam cateva minute cu o lingura de otet si un praf de sare, apoi il scurgem bine si il amestecam cu smantana acra.

Pentru a servi ne folosim de o farfurie adanca in care punem carnea de rasol cu tot cu os, morcovii, si paine prajita pentru maduva.
Servim cu sos de hrean.
Supa obtinuta se foloseste pentru a aroma alte mancaruri.
Aceasta reteta ne ajuta sa economisim timp pretios.
In lipsa oalei sub presiune, timpul de fierbere ar fi de 2-3 ore la foc foarte mic.



 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.