Răsturnare de situație. De ce ar fi intrat în bârlogul ursoaicei bărbatul ucis în Harghita

Autor: L.S.
Actualizat: 09 sep 2020, 03:05

Răsturnare de situaţie după ce Ministerul Mediului a fost somat să aprobe împuşcarea unei ursoaice care, săptămâna trecută, a ucis un bărbat în Harghita.

Informaţii noi dovedesc că în zonă se face trafic cu sălbăticiuni, aşadar nu este exclus ca omul atacat să fi intrat în bârlog şi să încerce să-i fure puii. Luni, un individ din acest judeţ anunţa pe Facebook că doi pui de urs sunt de vânzare. Peporterii protv au filmat cu camera ascunsa.

Citeste si: Cosmarul nu s-a terminat pentru Andreea Balan! Ce diagnostic a primit dupa ce a suferit 3 operatii intr-o saptamana

Un italian stabilit în Miercurea Ciuc a postat pe Facebook poze cu un pui de urs, pe care l-ar fi găsit în pădure. Iar un amic de-al său a redistribuit fotografia, precizând că sunt- de fapt- doi pui de vânzare care îşi aşteaptă clienţii. O echipă ProTV a verificat întreaga poveste.

CAMERA ASCUNSĂ:
Reporter: Vrem să facem rost de un pui de urs.


Italian: Aaaa, păi l-am dat!
Reporter:Când l-aţi dat?
Italian: Ieri!
Reporter: Şi mai puteţi face rost de altul?
Italian: Nu, l-am dat la unu din Bălan.
Reporter: Ştiţi cum merge piaţă, cum merge preţul?
Italian: Cam 500, 600 de euro. Oamenii nu spun că au urs, că nu se poate.Trebuie declarat cum l-ai găsit, unde l-ai găsit, că dacă se afla te pun în puşcărie.

Citeste cele mai hot stiri kanal d

Italianul susţine însă că ar fi trimis sălbăticiunea gratuit la centrul de reabilitare a puilor de urs din zona oraşului Bălan, dar nu vrea să spună prin cine.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Administratorul centrului spune că a primit, într-adevăr, un pui, printr-o persoană, însă cu 24 de ore înainte. Iar această persoană a luat animalul printr-o reţea în care s-ar fi cerut bani.

Citeste si: Zina Dumitrescu a incercat sa se sinucida! Motivul din cauza caruia nu a mai suportat sa traiasca

Leonardi Bereczky, administratorul centrului: “Eu acum două zile am luat un pui de urs de la Miercurea Ciuc de la cineva care mi-a spus că l-a luat de la altcineva, care l-a cumpărat la rândul său.

Este un iubitor de animale care a văzut că este vorba de o ilegalitate şi că ursul trebuie salvat cât mai repede. Eu bănuiesc că şi la Crişeni s-a întâmplat acelaşi lucru. Eu sunt convins că acel om nu a mers cu bună credinţă la bârlogul ursoaicei.”

Vezi programul kanal d aici

Bănuielile sunt confirmate, parţial, şi de martorii tragicului eveniment de săptămâna trecută când un bărbat a intrat în bârlogul unei ursoaice şi a fost ucis.

Omul s-ar fi dus intenţionat acolo şi a vrut s-o alunge de lângă pui.

Localnică: “A vrut să vadă ursuleţii. A intrat până în groapă. Ursul l-a tras de tot în bârlog.”

Localnic: “L-am strigat: Vino înapoi, nu te du acolo! Dar nu ne-a ascultat, s-a dus acolo şi s-a întâmplat tragedia.”

Kanal d live

citeste continuarea pe stirileprotv.ro

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.