Răsturnare de situație în cazul accidentului din Pantelimon: Piciorul fetiței de 7 ani nu a putut fi salvat din cauza complicațiilor

Autor: Andrei Costanda

În ciuda eforturilor medicilor, piciorul fetiței de 7 ani nu a mai putut fi salvat

Sursa: Știrile ProTV

O tragedie în parcarea Parcului Pantelimon a dus la pierderea vieții unui copil și la amputarea piciorului fetiței sale, în timp ce șoferul minor și pasagerul său au fost arestați.

Luni seară, un accident grav a avut loc pe șoseaua Gării Cățelu, în apropierea Parcului Pantelimon, unde doi copii au fost loviți de o mașină. Incidentul a avut consecințe devastatoare: un băiat de 9 ani a murit, iar sora lui de 7 ani a suferit răni grave, care au dus la amputarea piciorului.

Complicațiile au condus la amputarea piciorului

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, medicii au fost nevoiți să amputeze piciorul fetiței din cauza complicațiilor apărute după operația de replantare.

„Din păcate, la câteva ore de la operația de replantare, în cursul serii au apărut complicații din cauza sindromului de strivire suferit în urma accidentului, complicații care îi puneau viața în pericol. Astfel că s-a decis, de urgență, îndepărtarea membrului inferior afectat”, a explicat medicul.

În prezent, starea fetiței este stabilă și ușor ameliorată față de ziua precedentă. Ea rămâne intubată și ventilată mecanic.

„Astăzi, starea fetiței este stabilă, ușor ameliorată față de ieri. Este în continuare intubată și ventilată mecanic”, a precizat Raluca Alexandru.

Citește și: Destin tragic pentru un adolescent din Galați. Băiatul în vârstă de 16 ani și-a găsit sfârșitul în apele Siretului, după ce a plecat la scăldat cu prietenii

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Citește și: Tragedie pe un șantier din Argeș: Un bărbat a fost lovit de fulger

Cei doi copii au fost loviți de un minor

Accidentul a avut loc în timp ce copiii, împreună cu mama lor, se aflau în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon. La un moment dat, copiii au fost loviți de un autoturism condus de un tânăr de 17 ani, având ca pasager un prieten de 19 ani.

Eforturile de resuscitare ale băiatului de 9 ani au fost în zadar, medicii declarând decesul acestuia la fața locului.

Cei doi tineri implicați în accident au fugit inițial de la locul faptei. Polițiștii i-au prins după ce au vizionat înregistrările camerelor de supraveghere din zonă. După ce a fost prins, șoferul minor a fost testat cu aparatele Alcooltest și DrugTest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. El a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, un magistrat a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său.

Pasagerul din dreapta a fost și el reținut, dar ulterior plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Conform legii, persoana care încredințează un vehicul unei persoane fără permis de conducere este pasibilă de aceeași pedeapsă ca și cel care conduce vehiculul.

Această tragedie scoate în evidență pericolele implicate în conducerea fără permis și consecințele devastatoare care pot urma unui astfel de act de imprudență.

În timp ce familiile victimelor își plâng pierderile, comunitatea se confruntă cu o situație șocantă, care a afectat profund viețile celor implicați.