Răsturnare de situație în cazul Alexandrei, mama care a murit în maternitatea din Botoșani! În ce condiții ar putea fi arestat medicul care a fost de gardă în seara tragediei

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 29 sep 2023, 23:17

În ce condiții ar putea fi arestat medicul care a fost de gardă în seara tragediei

Sursa: observatornews

Avocata Alexandrei Ivanov, tânăra care a murit cu zile în maternitatea din Botoșani, a solicitat arestarea medicului care a fost de gardă în noaptea tragediei.

Alexandra Ivanov a fost o tânără mamă a trei copii, în vârstă de 25 de ani, care a murit cu zile în Maternitatea din Botoșani. Femeia nu fusese băgată în seamă mai bine de șapte ore și nu a mai primit îngrijiri medicale, toate acestea ducând la decesul ei.

În ce condiții ar putea fi arestat medicul care a fost de gardă în seara tragediei

După tragedie, avocata familiei Alexandrei Ivanov a cerut arestarea preventivă a medicului care a fost de gardă în seara evenimentului care a îndoliat Botoșaniul. 

Mariana Pitrop, medicul în cauză, este suspectă în cazul decesului tinerei de 25 de ani, care venise însărcinată la Maternitatea din Botoșani. În cauză, s-a pus sechestru pe mai multe bunuri ale medicului, bunuri pe care aceasta le-a trecut la jumătatea lunii septembrie pe numele soțului, printr-un contract de partaj.

Citește și: „Ne-am adunat la mormântul ei”. Alexandra, tânăra care a murit cu zile în Maternitatea din Botoșani, ar fi împlinit 26 de ani. Ar fi sărbătorit și șapte ani de căsnicie cu soțul ei

„Vom cere arestarea preventivă a suspectei şi anularea contractului de partaj efectuat după comiterea faptei şi în curs de cercetare penală”, a declarat, conform Digi24, Geanina Poroşnicu, avocata tinerei decedate, care propune arestarea preventivă și anularea contractului de partaj al medicului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum a murit Alexandra Ivanov

Reamintim că Alexandra Ivanov, o tânără în vârstă de 25 de ani, mamă a trei copii, a ajuns în luna august la Maternitatea din Botoșani, însărcinată în trei luni și cu hemoragie și dureri teribile.

Citește și: Suma incredibilă de bani pe care soțul Alexandrei, tânăra moartă la Maternitatea Botoșani, a primit-o de la stat pentru pierderea suferită

Potrivit unui raport DSP, femeia nu mai primise îngrijiri medicale de mai bine de șapte ore, iar capturi de ecran ale mesajelor în care își roagă medicul să vină să o vadă au circulat în întreaga presă românească.

Alexandrei i s-au efectuat un set de analize și perfuzii, după care a fost ignorată timp de nouă ore de medici. Ulterior, a doua zi, starea ei s-a alterat și a decedat, în cele din urmă, la secția de anestezie-terapie intensivă. 

Direcția de Sănătate Publică a mai arătat în raportul efectuat că Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23:30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”, diagnosticul la momentul internării find „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”.

S-a mai stabilit, de asemenea, că pentru Alexandra Ivanov  „de la ora 00:45, când i s-au administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07:35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire”.