Răsturnare de situație în cazul crimei din Mangalia! Loredana era geloasă pe relația colegei ei de cameră cu iubitul. Ce poveste a spus aceasta procurorilor

Author: Diana Ghita
Actualizat: 08 aug 2023, 14:30

Presupusa agresoare și victima erau prietene încă de la o vârstă fragedă

Sursa: Facebook; A.I.

Înainte de a se produce incidentul tragic, Loredana și Alina se aflau la muncă pe litoral, fiind colege de cameră la hotelul unde erau cameriste. Ba chiar mai mult, acestea ar fi fost prietene încă din copilărie.

La scurt timp după ce Loredana i-a luat viața Alinei și i-a ascuns trupul neînsuflețit sub o bancă, aceasta a fost arestată.

Citește și: Motivul incredibil pentru care tânăra de 18 ani din Mangalia i-ar fi luat viața prietenei sale! Își înșela iubitul și s-ar fi săturat să mintă pentru ea!

Cum a încercat Loredana să mușamalizeze crima

În prima fază, pentru a masca asasinatul, agresoarea a încercat să-l mintă pe iubitul victimei precum că fata a plecat de la hotelul la care cele două lucrau și că s-ar fi întors acasă, la Vaslui, scrie stirileprotv.ro.

Iubitul Alinei: ,,Voiam să o trezești pe Alina’’

Loredana: ,,Nu. Nu mă ating de ea. Se tot foiește. Ar putea să verifice telefonul, dar nu vrea.’’

Conversația dintre presupusa agresoare și iubitul Alinei nu s-a încheiat cu aceste două mesaje, aceștia reluând dialogul după câteva ore. Însă, atunci, Loredana a fost cea care a început discuția, în încercarea de a-și pregăti o acoperire.

Loredana:,, Alina pleacă în seara asta? Văd că are bagajul făcut.’’

Iubitul Alinei: ,,Nu știu. Ți-a zis că pleacă?’’

Loredana: ,,Nu. Știam că pleacă pe 16, din ce am auzit.’’

Iubitul Alinei: ,,Nu, că pleacă mai devreme.’’

Loredana: ,,Mâine, că are totul strâns.’’

Chiar dacă Alina era decedată de câteva ore, când partenerul ei i-a scris din nou, atacatoarea a încercat să lase impresia că fata a părăsit, deja, litoralul.

Iubitul Alinei:,, A plecat Alina acasă?’’

Loredana: ,,Da, acum vreo oră cred. Dar nu știu de ce așa târziu. Sau nu știu unde a plecat că a luat numai o geantă mică. A venit la 02:00 în cameră.’’

Iubitul Alinei:,, Și-a închis telefonul. Nu pot să o sun. Mi-a spus că vrea să ne despărțim și după aia a zis că pleacă acasă.’’

Loredana: ,,Nu știu cu cine umblă. Eu nu mai știu nimic de viața ei. Abia ne uităm una la alta. Noi două am fost străine aici. Nu te mai iubește, nu dă doi bani pe tine.’’

La un moment dat, în conversațiile cu prietenul victimei, Loredana s-a prefăcut că este Alina.

„Loredana mi-a scris de pe contul Alinei că vrea să ne despărțim, că m-a înșelat.

Am sunat-o, i-am dat mesaj, nu mi-a răspuns. Când nu a răspuns, i-am scris Loredanei, care mi-a spus că nu știe nimic, că a plecat acasă. Cu Alina am vorbit până la 02:04 minute și a zis că se culcă. După, la 04.30 era Loredana.", a declarat Sergiu Rangu, iubitul Alinei, pentru stirileprotv.ro.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: „Nu te mai iubește, nu dă doi bani pe tine”. Stenogramele conversației dintre iubitul tinerei căreia i-a fost luată viața și criminala acesteia. Suspecta s-a dat drept victima ei pentru a nu da de bănuit

Ce poveste a prezentat Loredana procurorilor

Chiar dacă nu a răspuns niciunei întrebări adresate de către jurnaliști, suspecta și-a fabricat o povest e pe care s-o spună la audieri.

Loredana a susținut că ea era nevoită să-i fie complice Alinei, care își mințea iubitul și îl înșela pe la spate. La rândul ei, suspecta ar fi trebuit s-o acopere și să-i susțină minciunile, motiv pentru care aceasta s-ar fi săturat și a răbufnit în miezul nopții, când s-a declanșat cearta dintre cele două.

Totul s-a întâmplat la un hotel din stațiunea Saturn, unde amândouă erau cazate și lucrau ca și cameriste. Fetele împărțeau o cameră de hotel, situată la etajul 1.

Martorii dezvăluie că cearta dintre fete, care a dus la crimă, s-ar fi auzit în hotel.

Martor: „La 02:00 s-au auzit țipetele".

Tânăr: „Am bătut la ușă și mi-a zis că dorm. Nu s-a mai auzit nimic după țipete".

Ca să ascundă crima, Loredana a băgat cadavrul prietenei ei într-un geamantan, a luat un taxi și a mers până în parcul din Mangalia, unde a abandonat trupul fără viață, sub o bancă. Taximetristul nu a bănuit nimic.

 „A fost ajutată de taximetrist. Chiar acesta a şi întrebat-o în mod insistent ce conţinea valiza, întrucât era foarte grea, numai că ea a motivat că are cărţi în valiză. De altfel, inculpata este şi elevă în clasa a XI-a, trecea clasa a XII-a, se pare şi şi-ar procurat cărţi de aici, de pe litoral”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Tânăr: „A aruncat cadavrul pe geam, valiza. I-a luat taximetristitul. Inițial i-au zis să îi ducă până la Vaslui".

Acum, suspecta se află în arest preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de omor calificat. Pentru această faptă, pedeapsa poate ajunge până la 25 de ani de închisoare.

Citește și: „Au desfigurat-o ca să fie recunoscută cât mai greu”. Întorsătură în cazul crimei de la Mangalia! Cine ar fi fost complicele tinerei de 18 ani care i-a luat viața prietenei sale

Fetele erau prietene din copilărie

Alina și Loredana proveneau, amândouă, din localitatea Cozmești, județul Vaslui. Acestea se cunoșteau încă de la grădiniță și locuiau chiar pe aceeași stradă, la doar câteva case distanță. Din toamnă, urmau să fie colege de bancă în clasa a XII-a, conform stirileprotv.ro.

„Învățau bine, active la ore, copii extraordinari. Nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat.", a spus Mihaela Șuhan, director adjunct la liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui, unde cele două învățau.

„De când a plecat la treabă acolo, Loredana se lua de Alina mereu. Au început să se certe din cauza mea. Ea avea invidie pe relația noastră și voia să ne despartă. Îi spunea să mă înșele, să se culce cu alți bărbați", a mărturisit iubitul Alinei, Sergiu Rangu.

Ionuț Ciobanu, fratele Alinei, povestește că sora lui a plecat pe litoral la îndemnul prietenei sale: „A plecat la muncă chemată fiind de prietena ei cea mai bună. De când a plecat, prietena ei a început să aibă altercații cu sora mea”.

Potrivit stirileprotv.ro, Alina provenea dintr-o familie numeroasă, cu cinci copii, unde ar fi trăit o viață chinuită. În prezent, părinții ei sunt separați, deoarece tatăl ei era o persoană agresivă. Acesta o bătea și pe Alina, frecvent, însă, ulterior, fata a fost luată de către o mătușă în plasament. Fata ar fi ajuns să lucreze pe litoral deoarece își dorea să strângă bani pentru a se întreține și a-și câștiga independența financiară.

Întrebat de către un reporter dacă cearta fetelor ar fi pornit de la un băiat, Ionuț Ciobanu, fratele Alinei a răspuns: „Sergiu, iubitul Alinei, nu îi dădea importanță Loredanei. Loredana avea un anturaj suspect, ieșea în fiecare seară, bea".

De asemenea, Elena Timofte, mătușa victimei afirmă că: „Loredana avea un prieten și o bătea pe Alina să spună că Loredana nu umblă cu nimeni. Și ea avea mulți prieteni acolo".

Citește și: El este omul de afaceri care a sprijinit-o pe Alina, tânăra ucisă la Mangalia. Adolescenta cu o poveste de viață cutremurătoare ar fi fost lăsată fără suflare de cea pe care o considera cea mai bună prietenă