Răsturnare de situație în cazul dentistei ucise în cabinet. Ce decizie au luat autoritățile cu privire la principalul suspect al crimei: „Nu ne conving indiciile pe care le prezintă acuzarea”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 22 aug 2024, 09:56

Ce decizie au luat magistrații în cazul principalului suspect al crimei din Brăila

Sursa: Facebook

La o lună de la tragica crimă din cabinetul dentistei din Brăila, principalul suspect a încercat să obțină o schimbare a încadrării juridice, solicitând înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Cu toate acestea, magistrații au decis să respingă contestația.

În cadrul unei ședințe care a avut loc ieri la Curtea de Apel Galați, individul a apărut încătușat, dar cu o atitudine senină și a încercat să-i convingă pe judecători să îi accepte cererea. Cu toate acestea, bărbatului i-a fost prelungită arestarea preventivă cu încă 30 de zile.

În apărarea bărbatului sare avocatul, care susține că procurorii nu ar avea suficiente dovezi pentru a justifica acuzațiile aduse clientului său.

Citește și: Declarația surprinzătoare a soțului Marinei Gavril, dentista ucisă cu sânge rege în propriul cabinet din Brăila: „Nu mi-e frică, dar este șocant!”

Ce argumente aduce avocatul principalului suspect al crimei din Brăila

Avocatul suspectului a subliniat faptul că acesta a participat la o nuntă cu doar două zile înainte de reținere, unde s-a comportat cât de poate de normal, fără a da semne de nervozitate sau teamă în fața polițiștilor care au venit să îl amendeze pe organizatorul petrecerii.

De asemenea, Mihai Drăgan susține că probele incriminatorii nu sunt suficiente sau convingătoare. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

„Am cerut instanţei de control, în speţă, Curţii de Apel Galaţi, analiza unei posibile, unei reale respingeri a propunerii de prelungire a mandatului de arestare preventivă şi a luării în calcul a măsurii arestului la domiciliu. Pentru că suntem încă în faza în care pe noi nu ne conving indiciile pe care le prezintă acuzarea", a declarat Mihai Drăgan, potrivit Observatornews.

Instanţa care l-a trimis după gratii pe principalul suspect în cazul omorului de la Brăila a stabilit clar că" nu poate fi luată în considerare ipoteza că ADN-ul inculpatului a ajuns în zona subunghială a victimei pe fondul realizării unui tratament medical".

Familia suspectului, la rândul său, a adus acuzații grave, sugerând că anchetatorii nu au investigat cazul în mod corespunzător și că există elemente care ar putea dovedi nevinovăția acestuia.

În plus, individul a declarat în fața procurorilor că s-a aflat în ziua crimei la cabinetul dentistei, însă cu patru ore înainte de momentul comiterii faptei, ceea ce înseamnă că a negat faptul că ar fi persoana surprinsă de camerele de supraveghere intrând în cabinet cu fața acoperită de o mască puțin după ora 16:00.

Reconstituirea traseului suspectului realizată de polițiști indică faptul că acesta ar fi părăsit locul crimei la câteva minute după comiterea faptei, fiind îmbrăcat într-un maieu alb și bermude albastre, și ducând o pungă ce părea să conțină hainele de schimb.

În ciuda argumentelor prezentate de apărare, magistrații au considerat că există motive suficiente pentru a menține măsura arestului preventiv. Ancheta este în continuare în plină desfășurare.

 


Recent, Bianca Drăgușanu a explodat pe rețelele sociale, pentru că a primit amendă pentru o încălcare legată de parcarea bolidului său de lux.