Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 11 iul 2024, 22:45
Maria Diana Foto(6)

Care ar fi fost, de fapt, cauza decesului Mariei Diana

Sursa: Pixabay/ Facebook

Medicii legiști au concluzionat că moartea Mariei Diana, tânăra de 19 ani atacată de un urs pe traseul Jepii Mici, a fost cauzată de leziuni severe atât din cauza căderii de la înălțime, cât și a atacului animalului.

Șeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, Vasile Drăghici, a explicat, potrivit Agerpres, că tânăra a suferit două tipuri de leziuni: unele prin precipitare și altele produse de urs, ambele incompatibile cu viața.

Citește și: Mesajul cutremurător transmis de tatăl tinerei ucise de urs: „Am trăit cea mai dureroasă zi”. Întreaga familie este în stare de șoc

Rănile provocate de căzătură i-ar fi fost fatale tinerei de 19 ani

Medicii legiști au stabilit că tânăra care și-a pierdut viața marți, în urma unui atac de urs pe traseul Jepii Mici, a suferit leziuni extrem de grave atât din cauza căderii de la înălțime, cât și din cauza rănilor provocate de animal.

Citește și: „Ursul era lângă victimă”. Cum a decurs operațiunea de recuperare a trupului tinerei ucise de urs. Coordonatorul echipei de salvamontiști a povestit clipele de groază

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Jador, declarații neașteptate despre relația cu Oana Ciocan: „Am încercat să fac copii cu Oana. Era o dată în care trebuia să facem.”

„Au fost două tipuri de leziuni: leziuni produse prin precipitare, cădere de la înălţime şi leziuni produse de urs. Leziunile cele mai grave sunt cele prin cădere, dar şi cele produse de urs erau incompatibile cu viaţa. Care i-a determinat mai repede decesul urmează să se stabilească, dar avea leziuni foarte grave prin precipitare, prin cădere de la înălţime”, a declarat şeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, Vasile Drăghici, potrivit Agerpres.

Ursul nu avea rabie

Potrivit Antena3CNN, investigațiile au arătat că ursul implicat în atac nu era purtător de rabie, conform directorului Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, George Stratulat. Ursul, o femelă de 4-5 ani, nu era gestantă și nu prezenta alte probleme de sănătate.

Citește și: Tragedia din Jepii Mici, la un pas de a se repeta. Un bărbat a fost atacat de urs după ce a încercat să-și facă un selfie cu animalul sălbatic

Sursa menționată anterior a subliniat că, înainte de căderea în prăpastie, rana provocată de urs nu era suficient de gravă pentru a pune viața Mariei Diana în pericol imediat. Cu toate acestea, căderea de aproximativ 200 de metri în râpă a fost fatală, provocând multiple traumatisme și hemoragii interne care au dus la decesul tinerei.

Familia Dianei este așteptată la Serviciul de Medicină Legală pentru a ridica trupul neînsuflețit al acesteia.

Pierderea tragică a tinerei a lăsat un gol imens în sufletele celor dragi și a readus în prim-plan pericolele întâlnite de turiști în zonele montane. 

 


În a doua parte a ediției de marți din „Casa iubirii”, Rebecca a declarat că nu mai vrea să aibă nicio legătură cu Antoni, după un gest al tânărului care se pare că a fost picătura care a umplut paharul.