Șeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, Vasile Drăghici, a explicat, potrivit Agerpres, că tânăra a suferit două tipuri de leziuni: unele prin precipitare și altele produse de urs, ambele incompatibile cu viața.
Rănile provocate de căzătură i-ar fi fost fatale tinerei de 19 ani
Medicii legiști au stabilit că tânăra care și-a pierdut viața marți, în urma unui atac de urs pe traseul Jepii Mici, a suferit leziuni extrem de grave atât din cauza căderii de la înălțime, cât și din cauza rănilor provocate de animal.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
„Au fost două tipuri de leziuni: leziuni produse prin precipitare, cădere de la înălţime şi leziuni produse de urs. Leziunile cele mai grave sunt cele prin cădere, dar şi cele produse de urs erau incompatibile cu viaţa. Care i-a determinat mai repede decesul urmează să se stabilească, dar avea leziuni foarte grave prin precipitare, prin cădere de la înălţime”, a declarat şeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, Vasile Drăghici, potrivit Agerpres.
Ursul nu avea rabie
Potrivit Antena3CNN, investigațiile au arătat că ursul implicat în atac nu era purtător de rabie, conform directorului Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, George Stratulat. Ursul, o femelă de 4-5 ani, nu era gestantă și nu prezenta alte probleme de sănătate.
Sursa menționată anterior a subliniat că, înainte de căderea în prăpastie, rana provocată de urs nu era suficient de gravă pentru a pune viața Mariei Diana în pericol imediat. Cu toate acestea, căderea de aproximativ 200 de metri în râpă a fost fatală, provocând multiple traumatisme și hemoragii interne care au dus la decesul tinerei.
Familia Dianei este așteptată la Serviciul de Medicină Legală pentru a ridica trupul neînsuflețit al acesteia.