Răsturnare de situație în cazul gravidei decedate într-un spital din Botoșani. La ce soluție a recurs medicul de gardă pentru a scăpa de despăgubiri

Author: Diana Bostan

Ce s-a întâmplat cu Alexandra Ivanov?

Sursa: Facebook

Rudele Alexandrei, gravida decedată într-un spital din Botoșani, vor dreptate. Aceștia cer arestarea medicului care a fost de gardă în noaptea tragediei.

Cercetările continuă în cazul gravidei decedate într-o maternitate din Botoșani. Doctorița care se afla de gardă în noaptea respectivă a găsit o soluție inedită pentru a scăpa de plata despăgubirilor.

Medicul răspunzător de moartea Alexandrei vrea să scape de plata despăgubirilor

Familia Alexandrei cere despăgubiri în valoare de trei milioane de euro, însă medicul ce are calitatea de suspect în dosar a găsit o modalitate pentru a-și feri averea.

Medicul Mariana Pitrop de la Maternitatea Botoșani, acolo unde Alexandra a murit în chinuri, a fost declarată suspect în dosar, în urmă cu aproximativ o lună.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Alexandrei, mama care a murit în maternitatea din Botoșani! În ce condiții ar putea fi arestat medicul care a fost de gardă în seara tragediei

Pentru a-și proteja bunurile, medicul a decis să realizeze un act de partaj, motivul invocat fiind neînțelegerile familiale apărute în urma scandalului din dosar. 

Potrivit avocatei familiei Alexandrei Ivanov, Gianina Poroșnicu, medicul a fost chemat la sediul poliției „ pentru a i se aduce la cunoștință și pentru a confirma dacă bunurile puse sub măsura sechestrului asigurator, anume câteva terenuri agricole, o casă cu teren și 2 autoturisme, cu o valoare totală a celor menționate, de aproximativ 314.500

lei, se afla in patrimoniul numitei ”.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Medicul din Târgu Jiu a făcut o nouă victimă. După moartea pacientei, acesta ar fi mituit familia victimei

În urma noilor informații apărute în dosar, avocata familiei Alexandrei Ivanov va cere arestarea preventivă a doctoriței, dar și anularea contractului de partaj.

Familia gravidei decedate cer despăgubiri uriașe

Avocata familiei Ivanov susține că aceștia au cerut despăgubiri în valoare de un milion de euro pentru fiecare copil în parte, în total trei milioane de euro. O altă cerință a avocatei este ca expertiza medico-legală să fie făcută în alte colțuri ale țării, nu în județele învecinate.

Citește și: Care este sancțiunea aplicată spitalului în care Alexandra Ivanov a decedat în chinuri „Această decizie va fi contestată” Declarația halucinantă facută de managerul Spitalului Județean Botoșani

Medicii Carmen Oprișanu și Mariana Pitrop au fost de gardă în noaptea de 17 spre 18 august, în noaptea în care Alexandra a murit în chinuri pe patul de spital al maternității din Botoșani. Acestea au fost suspendate din activitate, aceeași decizie fiind luată și-n cazul managerului spitalului, Angel Călin.

Citește și: „Ne-am adunat la mormântul ei”. Alexandra, tânăra care a murit cu zile în Maternitatea din Botoșani, ar fi împlinit 26 de ani. Ar fi sărbătorit și șapte ani de căsnicie cu soțul ei

Alexandra Ivanov s-a stins din viață, după ce a agonizat de durere timp de șapte ore, perioadă în care medicii nu s-au interesat de starea ei.