Rasturnare de situatie in cazul mortii celor doi fratiori din Iasi! NU strugurii i-au ucis! Ce au descoperit medicii legisti

Author: Luiza Stama
Actualizat: 26 aug 2020, 10:05

Rasturnare de situatie in cazul mortii fratiorilor din Iasi, dupa descoperirea facuta de medicii legisti. Ce i-a ucis pe baieteii de trei ani si un an si jumatate?

Tragedie inimaginabila in Iasi, comuna Cornul Caprei, unde doi fratiori au murit sambata, in conditii suspecte. Initial, s-a crezut ca baieteii, in varsta de trei ani, respectiv un an si jumatate, au murit din cauza strugurilor stropiti pe care i-au mancat din curtea casei parintilor.

Copiii nu au murit din cauza strugurilor

Insa o rasturnare de situatie complet socanta a aparut dupa ce surse din ancheta au dezvaluit ca motivul decesului a fost altul.

Medicii legisti au efectuat autopsiile fratiorilor si au descoperit ca baieteii au murit intoxicati cu o substanta toxica necunoscuta, edem pulmonar si edem cerebral. Ancheta este in desfasurare si se fac teste pentru a se stabili cu exactitate despre ce substanta este vorba.

Prima ipoteza a anchetatorilor este ca substanta ar fi un pesticid toxic, de grad 1-2, niste pastile pentru sobolani. Asa s-ar explica intoxicatia fatala a micutilor si edemele pulmonare si cerebrale descoperite la autopsii.

Dupa ce am gasit in urma necropsiilor, dupa foile de observatie, dupa istoric, este vorba despre o intoxicatie. Este cu siguranta o substanta cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil sa fie o otrava pentru soareci, rozatoare, avem niste cai sa ne dam seama, dar inca nu am ajuns acolo, vom cauta in continuare. Nu este ceva de stropit via, cu siguranta, garantez pentru asta, substantele folosite in acest scop au toxicitate foarte slaba, nu pot sa dea decat simptomatologie digestiva, nu deces.

Este posibil si sa fie o cale de patrundere inhalatorie si nu digestiva, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a declarat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iasi, pentru ziaruldeiasi.ro.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Potrivit aceleiasi surse din ancheta, mama copiilor le-ar fi dezvaluit anchetatorilor ca vineri, cu o zi inainte de moartea baieteilor, ar fi pus prin casa pastile pentru exterminarea sobolanilor.

Se presupune ca micutii ar fi inhalat gazul extrem de toxic emanat de acele substante din pastile.

Cum s-a petrecut nenorocirea

Sambata, la doar cateva ore dupa ce au mancat struguri din curtea casei, copilasii au inceput sa se simta rau. Un elicopter SMURD a sosit la casa copiilor, iar medicii s-au luptat timp de 45 de minute pentru viata copilului mai mic, aflat intr-o stare grava.

Unul dintre fratiori, cel de un an si jumatate, a fost resuscitat acasa, insa medicii nu l-au mai putut salva. Cel mai mare, baietelul de trei ani, a fost dus la spital, insa acolo s-a stins si el, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Citeste si: Tragedie fără margini! Culiță și Iancu Sterp, în lacrimi! S-a înecat pe plaja Corbu! FOTO

Citeste si: Scandal monstru dupa moartea lui Tavi Pustiu! Ce se intampla intre el si sotia lui inainte de accident: ''Sotia lui era...''