Răsturnare de situație în cazul tragediei de pe platoul de filmare "Rust" cu Alec Baldwin. Ce decizie neașteptată au luat judecătorii după ce actorul a fost acuzat de omor involuntar

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 07 mar 2024, 11:36

Hannah Gutierrez-Reed, armuriera filmului ”Rust” a fost găsită vinovată de omor prin imprudență

Sursa: Profimedia

Hannah Gutierrez-Reed, armuriera lungmetrajului western "Rust" cu Alec Baldwin, a fost găsită vinovată de omor prin imprudență, miercuri, 6 martie. În urma incidentului de pe platoul de filmare, directoarea de imagine a filmului și-a pierdut viața.

În urma evenimentelor tragice de pe platourile de filmare ale producției filmul "Rust", din octombrie 2021, Hannah Gutierrez-Reed, armuriera lungmetrajului western, a fost găsită vinovată de omor prin imprudență și riscă o pedeapsă cu închisoarea de aproximativ 18 luni. Alec Baldwin, protagonistul și producătorul filmului, testa o armă în timpul pregătirilor pentru filmarea unei scene. Aceasta trebuia să conțină gloanțe oarbe, însă, din nefericire, arma a fost încărcată cu un proiectil real, iar în urma unui singur foc de armă, directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împușcată mortal, iar regizorul Joel Souza a fost

rănit.

Hannah Gutierrez-Reed, armuriera lungmetrajului ”Rust”, a fost găsită vinovată de omor prin imprudență

Hannah Gutierrez-Reed, responsabilă cu gestionarea armelor pe platoul filmului "Rust", se află acum în centrul acuzațiilor de omor prin imprudență, fiind învinuită de neglijență repetată de către procurori. Aceasta risca o pedeapsă de până la 18 luni de închisoare, iar soarta sa va fi hotărâtă în urma unui proces ce va avea loc luna viitoare.

În luna octombrie a anului 2021, filmările pentru "Rust" au fost umbrite de un incident tragic, după ce Alec Baldwin, protagonistul și producătorul filmului, a testat o armă presupusă să conțină doar gloanțe albe, însă un proiectil real a cauzat moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins și rănirea regizorului Joel Souza.

Citește și: Ce înseamnă, de fapt, omor prin imprudență. Actorul Alec Baldwin riscă până la 18 luni de închisoare dacă va fi găsit vinovat

Timp de două săptămâni, procurorii au făcut eforturi pentru a elucida misterul cum un glonț mortal, dintre numeroasele gloanțe reale descoperite în anchetă, a ajuns pe platoul de filmare, încălcând normele de siguranță considerate fundamentale în această industrie.

”Acesta nu este un caz în care s-a făcut o greșeală prin introducerea accidentală a unui glonţ real în armă. Acest caz este despre nereguli de siguranţă constante şi nesfârşite care au dus la moartea unei fiinţe umane şi aproape au ucis o alta'', a susținut procuroarea Kari Morrissey, potrivit New York Times.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Armuriera lungmetrajului ”Rust” riscă 18 luni de închisoare

Conform procurorului citat de sursa menționată anterior, armuriera Hannah Gutierrez-Reed a fost acuzată de neglijență și în dimineața tragica a incidentului. Se pare că Gutierrez-Reed nu a fost prezentă în momentul în care Alec Baldwin se pregătea pentru filmarea unei scene și, mai grav, a lăsat nesupravegheate cele aproximativ douăzeci de arme de foc utilizate în producție.

"După cum au povestit numeroşi martori, ea lăsa tot timpul armele nesupravegheate. Nu a fost nimic neobişnuit în ziua de 21 octombrie din acest punct de vedere", a mai spus procuroarea Kari Morrissey.

Citește și: Cine este Halyna Hutchins, femeia pe care Alec Baldwin a împușcat-o. Femeia avea 42 de ani și avea un fiu

Kari Morrissey a adus acuzații serioase împotriva armurierei, Hannah Gutierrez-Reed, susținând că aceasta a adus muniție reală pe platoul de filmare, contribuind astfel la tragicul incident. Morrissey a subliniat că Gutierrez-Reed nu a efectuat verificările necesare pentru a se asigura că muniția introdusă în arma testată de Alec Baldwin era sigură. În particular, Morrissey a evidențiat că gloanțele oarbe, care ar fi trebuit să fie utilizate pentru acea scenă, produc un clic ușor identificabil atunci când arma este scuturată, un aspect crucial pentru garantarea siguranței pe platoul de filmare.

"Dacă ea nu verifică muniţia falsă(...) pentru a se asigura că este vorba despre gloanţe albe,(...) atunci are loc un joc de ruletă rusească de fiecare dată când un actor poartă o armă", a spus procuroarea, potrivit New York Times.

Alec Baldwin a fost acuzat de omor prin imprudență

Alec Baldwin, cunoscut atât ca protagonist, cât și ca producător al filmului "Rust," se găsește în mijlocul unor serioase acuzații de omor prin imprudență în urma tragediei de pe platoul de filmare din octombrie 2021. Așteptat cu interes, procesul său este programat să aibă loc în luna iulie.

Filmările la "Rust" au fost reluate câteva luni mai târziu și au fost finalizate în statul Montana, cu Matthew, soțul rămas văduv al Halynei Hutchins, în calitate de producător executiv. La sfârșitul anului 2022, Matthew a surprins opinia publică renunțând la procesul civil inițiat împotriva lui Alec Baldwin și optând pentru un acord financiar, însă suma a rămas confidențială.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.