Rata de infectare în București trece pragul de 15 la mia de locuitori. E de 10 ori mai mare decât în urmă cu o lună

Autor: Loredana Dobre
Actualizat: 04 aug 2022, 04:10

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 înregistrate în București a trecut de 15 la mie, fiind astfel de 10 ori mai mare decât în urmă cu o lună.

Rata de infectare raportată astăzi în Capitală este de 10 ori mai mare decât în urmă cu patru săptămâni, când incidența era de 1,52 la mia de locuitori.

Rată de infectare record în București, 13 octombrie

Direcția de Sănătate Publică București a anunțat miercuri, 13 octombrie, că incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 15,1 la mia de locuitori. Marţi a fost 14,71 la mie.

Situația cea mai gravă este în Sectorul 1, unde rata de infectare a ajuns la 17,29 la mie.

Citeste si: Spitalele modulare din Pipera și Lețcani au fost redeschise. Primii bolnavi COVID au fost transferați la cele două unități spitalicești din București și Iași pentru îngrijiri

În Sectorul 2 a fost înregistrată valoarea de 15,58 la mie, în timp ce în Sectorul 3 incidența a ajuns la 12,54 la mia de locuitori.

În ce privește Sectorul 4, rata de infectare este de 15,50 la mie, în Sectorul 5 este de 15,58 la mia de locuitori, iar în Sectorul 6 a atins valoare a de 16,09 la mie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În acest context, autorităţile fac eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi, astfel încât unităţile medicale să poată face faţă numărului mare de pacienţi.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a emis, luni, patru ordine care vizează gestionarea eficientă a pandemiei. Printre acestea se numără posibilitatea suspendării tuturor concediilor în unităţile unde acest lucru se impune, dislocarea de personal suplimentar către Ambulanţa Bucureşti şi amânarea probelor practice ale rezidenţilor din anul V la specializarea Medicină de urgenţă.

Ce restricții au intrat în vigoare în Capitală

CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, alte restricții sunt în vigoare în Capitală referitoare la purtarea măştii, circulaţia pe timp de noapte, accesul la spectacole și în restaurante

Citeste si: Mai multe școli din Capitală își suspendă cursurile cu prezență fizică din cauza infectărilor cu COVID. Lista unităților de învățământ care își închid proțile

  • Carantină de noapte între 20:00 și 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Vaccinații sau cei trecuți prin boală nu au nevoie de declarație.
  • Restaurantele și cinematografele rămân deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinați și cei trecuți prin boală.
  • Evenimentele private (nunți, botezuri) se pot organiza la jumatate din capacitate (cel mult 200 de persoane), doar pentru vaccinați și cei trecuți prin boală.
  • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă.
  • Sălile de sport rămân deschise la jumatate din capacitate pentru vaccinați și cei trecuți prin boală.
  • Activităţile recreative şi sportive se pot desfăşura în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și sunt vaccinate sau trecute prin boală.
  • Magazinele se închid la ora 22:00.

 

SURSE: News.ro