Rata fertilitatii SCADE ALARMANT. Din ce in ce mai multe femei apeleaza la fertilizarea in vitro VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 11 nov 2020, 09:35

Odata cu inaintarea in varsta, scade fertilitatea atat in randul femeilor, cat si a barbatilor.

Mihaela are 38 de ani si doi copiii frumosi a caror poveste incepe intr-un laborator de fertilizari in vitro. In urma cu trei ani, dupa mai multe tratamente esuate a ales ultima varianta: fertilizarea in vitro. O procedura scumpa pentru o familie obisnuita. Facuse deja un credit pentru casa si a luat din banii imprumutati de la banca 4000 de euro pentru fertilizare.

Cei doi soti nu se asteptau ca Mihaela sa ramana insarcinata dupa prima fertilizare, mai ales ca incercasera si varianta inseminarilor artificiale.
Atat de nerabdatoare a fost viitoarea mamica incat nu a asteptat sa treaca termenul de 10 zile recomandat de medic. Dupa numai cateva zile a facut un test de sarcina. 9 luni mai tarziu, visul Mihaelei de a deveni mama s-a transformat in realitate. Dumnezeu i-a rasplatit chinurile: a nascut o fetita si un baiat.

Ilinca si Stefan au acum trei ani si sunt bogatia cea mai de pret a celor doi soti.
Mihaela si Razvan sunt numai unul din cele 800 de cupluri care au fost ajutate de medici sa aiba un copil. In Romania statisticile arata ca rata fertilitatii scade alarmant!

Medicii ne sfatuiesc sa ne gandim la conceperea unui copil pana in 35 de ani. Dupa aceasta varsta rata fertilitatii scade cu cel putin 40 de procente. Insa vremurile moderne ii determina pe tot mai multi tineri sa amane momentul.
Toata lumea se gandeste sa isi contruiasca o cariera, o casa si abia apoi pe lista prioritatilor apare copilul. Poate fi insa tarziu...asa se face ca tot mai multe femei trecute de 30 de ani apeleaza la fertilizare.

Procedura este la moda si printre vedete. Cristina Spatar este numai una din cantaretele care si-a indeplinit visul de a deveni mama cu ajutorul fertilizarii in vitro." Era ultima mea sansa pentru ca aveam probleme cu trompele si dupa lungi analize in Germania am inteles ca trebuie sa fac lucrul acesta ca sa pot avea copii", a
declarat Cristina Spataru.

Au urmat doi ani de chin, timp in care Cristina Spatar a facut 3 fertilizari in vitro pentru a-i da viata lui Albert si alte 5 pentru a o aduce pe lume pe micuta Aida Maria. Acum Cristina este o femeie fericita: are o familie fericita si o cariera in ascensiune.

 

Taguri: