Ratatouille

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:07

Cost estimativ: 25 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

Legume:
500 g vinete
500 g dovlecei (de preferat zucchini)
1 dovleac placintar (sub un kg)
500 g rosii prunisoare

Pentru sos (piperada):
1 ceapa
1 morcov
Tulpina de la o telina
Ulei de masline si unt
Usturoi 1-2 catei
3 ardei grasi mari (eventual in trei culori) copti pe gratar sau pe plita
Ierburi aromate (dafin, cimbru, rozmarin)
Rosii la conserva 1 conserva mare.



Mod de preparare

Piperada
Calim ceapa, morcovul, telina tocate marunt, intr-o tigaie cu unt si ulei de masline, cand s-au inmuiat punem si usturoiul zdrobit, cimbrul, dafinul, rozmarinul si continuam sa calim pana cand se inmoaie legumele foarte bine.
Separat coacem ardeii si ii curatam de pielita si de seminte.
Tocam ardeii marunt pe tocatori si ii adaugam in tigaia cu legumele calite.

Dregem de sare si piper si adaugam rosiile si lasam sa se patrunda bine, iar apoi sa scada putin.

Legumele le spalam si le taiem rondele egale.

Punem in tava de copt un strat de piperada apoi asezam rondelele de legume una cate una inclinate, astfel incat sa avem din toate culorile si sa acopere tot sosul.
Tepetam legumele la suprafata cu un ulei aromat cu cimbru, usturoi, busuioc, sare, piper.

Taiem un capac din hartie de copt si asezam deasupra, apoi dam la cuptorul incins la 180 grade, timp de 30-45 minute pana se inmoaie legumele.

 

Taguri: