Ratatouille

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:17

O tocanita frantuzeasca!

Ingrediente

Vinete proaspete 500 g
Ceapa 1 kg
Ardei gras rosu 1,200 kg
Dovlecei 1,5 kg
Rosii proaspete 1,5 kg
Usturoi 150 g
Sare
Ulei de masline 150 ml
Busuioc proaspat 10 g
Ardei iute 1 buc


Mod de preparare

Ceapa se curata, se taie cuburi de 1cm, la fel si ardeiul gras, dovlecelul. Rosiile se cresteaza, se oparesc, se scot in apa rece cu gheata.
Se curata de pielite, se scot semintele, iar pulpa de rosii se taie cuburi. Usturoiul se curata, se taie bucati mari. Vinetele se taie cuburi, se sareaza si se lasa la scurs. Se prajesc in ulei de masline pana devin aurii, apoi se scot.
In uleiul ramas se caleste ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Se adauga ardeiul iute, ardeiul gras si se lasa pe foc 5 minute. Se pun dovleceii, iar la urma pulpa de rosii si se mai fierb 7-8 minute.
La final se adauga vinetele prajite si se fierb 15 minute.
Se presara busuioc proaspat si se serveste calda sau rece.

 

Taguri: