Ratatouille

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 27 feb 2017, 01:44

Cost estimativ: 45 lei pentru 6 persoane

 

Ratatouille
Cost estimativ: 45 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
500 g vinete
500 g dovlecei (de preferat zucchini)
500 g rosii prunisoare
Pentru sos (piperada):
O ceapa
Un morcov
Tulpina de la o telina
Ulei de masline
1-2 catei de usturoi
3 ardei grasi mari (eventual in trei culori), copti pe gratar sau  pe plita
Ierburi aromate (dafin, cimbru, rozmarin)
O conserva mare  rosii
Mod de preparare
Se
caleste in ulei de masline, ceapa, morcovul si telina, toate tocate marunt.
Cand s-au inmuiat, se adauga usturoiul zdrobit, dafin cimbru, si rozmarin, apoi se continua sa se caleasca pana cand  legumele se inmoaie suficient. Se adauga ardeii copti si curatati de piele si seminte.
Se asezoneaza bine, se adauga rosiile, se lasa sa se patrunda bine, apoi se da totul prin blender.
Sosul obtinut se toarna intr-o tava, se acopera cu rondele subtiri de vinete, dovlecel si rosii.
Se ung rondelele de legume cu un ulei aromat cu cimbru, usturoi, busuioc, piper.
Se pune un capac din hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade, timp de 30-45 minute pana se inmoaie rondelele de legume.


Ingrediente


500 g vinete
500 g dovlecei (de preferat zucchini)
500 g rosii prunisoare

Pentru sos (piperada):
O ceapa
Un morcov
Tulpina de la o telina
Ulei de masline
1-2 catei de usturoi
3 ardei grasi mari (eventual in

trei culori), copti pe gratar sau pe plita
Ierburi aromate (dafin, cimbru, rozmarin)
O conserva mare  rosii

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei


Mod de preparare


Se caleste in ulei de masline, ceapa, morcovul si telina, toate tocate marunt. 
Cand s-au inmuiat, se adauga usturoiul zdrobit, dafin cimbru, si rozmarin, apoi se continua sa se caleasca pana cand  legumele se inmoaie suficient.


Se adauga ardeii copti si curatati de piele si seminte.
Se asezoneaza bine, se adauga rosiile, se lasa sa se patrunda bine, apoi se da totul prin blender.
Sosul obtinut se toarna intr-o tava, se acopera cu rondele subtiri de vinete, dovlecel si rosii.
Se ung rondelele de legume cu un ulei aromat cu cimbru, usturoi, busuioc, piper.
Se pune un capac din hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade, timp de 30-45 minute pana se inmoaie rondelele de legume.

 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.