RATB declara razboi transportului fraudulos. Vom avea CONTROLORI in fiecare mijloc de transport

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:05

Regia Autonoma de Transport Bucuresti intentioneaza sa implementeze un proiect prin care sa micsoreze drastic numarul calatorilor care circula fraudulos.

RATB a declarat intr-un comunicat ca proiectul se afla deocamdata in faza de pilot, functionand deja pe liniile expres 783 si 780. Reprezentantii Regiei sustin ca nu aplica aceasta metoda din considerente financiare, ci pentru a asigura un transport civilizat si sigur calatorilor sai. Proiectul presupune prezenta unui reprezentant al corpului de control al Regiei in fiecare vehicul aferent celor doua linii.

Potrivit RATB initiativa "s-a bucurat de un real succes, precum si de aprecierea calatorilor care utilizeaza traseele respective".
Controlorul monitorizeaza fluxul de calatori, verificand daca acestia si-au validat cardul si ofera informatii despre serviciile RATB. "Ca urmare a aplicarii noii metode de monitorizare a activitatii de control, calatoriile frauduloase pe aceste linii au fost eliminate, iar validarile au crescut semnificativ". Proiectul a fost extins si pe linia 254 si urmeaza sa fie implementat in perioada urmatoarea pe toate liniile de transport public.