Razboi de strada la Timisoara! Romii au ocupat abuziv casele din centrul istoric

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:25

E razboi de strada la Timisoara! Autoritatile incearca sa elibereze casele din centrul istoric al orasului de clanurile care le-au dobandit, se pare, prin mijloace nu tocmai legale.

Si, cum politia si primaria au deschis anchete, victimele au prins curaj si povestesc prin ce cosmar trec!

"Nu vrea sa primeasca somatii, nu il intereseaza, el nu respecta nicio lege in Romania! (…) Din 2009 nu mai am apa. Rromii mi-au taiat reteaua de apa ce alimenta de la oras. Din cauza acestui fapt a trebuit sa plecam, sa nu mai locuim aici!"- Aceasta este marturia unui om care detine, cu acte in regula, un apartament intr-o cladire de patrimoniu din Timisoara!

De cinci ani, trece printr-un calvar- spune el- din cauza unui

vecin, membru al celui mai cunoscut neam din oras: "In 2009, cand Carpaci Trifu a taiat apa de jos, a vrut sa isi faca separat, a taiat coloana principala ce vine de la retea. Eu acuma ca sa-mi trag separat trebuie prin acest hol, iluminatorul blocului de fapt, dar prin camera lui trebuie sa trec si el nu-mi da voie, nu-mi da accesul. Cu toate ca am castigat doua procese.
Si la Judecatorie, si la Tribunal".

Membrii familiei Buzila spun ca inainte sa li se taie utilitatile, vecinul santajist le-ar fi dat de ales: ori ii dau locuintele aproape pe gratis, ori suporta consecintele.

Oamenii nu au cedat presiunilor si in urma cu trei ani l-au dat in judecata pe barbat. Dupa doi ani de procese, au castigat. Nu s-a schimbat, insa, mare lucru de-atunci. Chiar si cu decizia definitiva si irevocabila in mana, oamenii se plang ca tot n-au apa: "Nu mi se pare normala situatia intrucat eu nici la ora actuala nu pot sa folosesc
acest apartament".

Reporterii Kanal D au incercat sa stea de vorba cu barbatul pe care vecinii il acuza de santaj. Nu a binevoit sa faca declaratii. Imobilul istoric despre care vorbim a fost construit in 1905 si este situat in buricul targului, chiar langa casa unde Lazslo Tokes a inceput Revolutia.

Barbatul pe care vecinii il acuza de santaj a cumparat primul apartament in 2002, iar astazi detine jumatate din cladire, in total opt apartamente.
Politistii au intrat pe fir si, timp de sapte ani, au investigat modalitatea prin care Trifu Carpaci a reusit sa puna mana pe atatea bunuri.

La Stirile Kanal D v-am prezentat, de curand, povestea unor pensionari care traiesc un calvar din cauza noilor proprietari care modifica ilegal cladiri de patrimoniu. Asemenea familiei Buzila, pensionarii care locuiesc aici spun ca unt terorizati tocmai pentru ca n-ar fi acceptat o tranzactie dubioasa: 50.000
de euro ca sa plece din casa.

In ambele cazuri, acuzatiile sunt greu de dovedit. Totusi, daca barbatul din neamul Carpaci va fi gasit vinovat, risca sa intre la inchisoare pentru urmatorii 5 ani.
##VIDEO117968##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta