Război în Israel. Peste 300 de persoane au murit: „Atacul nostru abia a început”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 09 oct 2023, 10:32

Război în Israel. Peste 300 de persoane au murit: „Suntem gata să oferim întregul sprijin medical de care este nevoie”

Sursa: PixaBay

Israelul este în plin război, după ce sâmbătă, palestinienii au atacat orașele israeliene cu rachete, provocând moartea a peste 300 de oameni și rănirea a câteva mii.

„Atacul nostru abia a început”, este mesajul tulburător transmis de teroriștii Hamas, care au atacat cu rachete Israelul. 

Este alertă de război în Israel

Cel puţin 350 de oameni au fost ucişi şi peste 1100 răniţi, după lansarea rachetelor din Fâşia Gaza.  Teroriştii Hamas  s-au infiltrat în țara sfântă fie pe mare, fie cu paraşutele. Unii oameni au fost ucişi la întâmplare. 

Potrivit armatei palestiniene, atacurile nu îi vizează pe civili.

„Trebuie să faceţi diferenţa între colonişti şi civili. Coloniştii au atacat palestinieni...Sperăm că Amnesty are umilinţa internaţională de a ne trimite arme mai dezvoltate pentru a ataca doar soldaţii”,  a declarat Osama Hamadan, purtătorul de cuvânt principal al Hamas.

România este alături de Israel

România este alături de israelieni, iar în legătură cu situația dramatică din țara sfântă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis un mesaj.

Citește și: Ce s-a descoperit la autopsia tânărului de 32 de ani care s-a stins din viață după s-a prezentat la Spitalul Municipal Urziceni cu dureri în piept

„Tragedia care se întâmplă în aceste zile în Israel m-a tulburat profund. Sunt alături de victimele nevinovate şi de familiile lor, ca om, ca medic şi ca ministru al Sănătăţii. Suntem gata să oferim întregul sprijin medical de care este nevoie şi am comunicat acest lucru domnului Azar Reuven, Ambasadorul statului Israel în România. Problemele politice se pot rezolva doar prin dialog, iar folosirea terorii împotriva populaţiei civile este inacceptabilă.

Condoleanţe tuturor celor care şi-au pierdut rudele şi prietenii în aceste evenimente dramatice ”, a transmis Rafila, pe pagina sa de Facebook.

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.