Război Israel-Hamas: Luptele și bombardamentele continuă în Fâșia Gaza. Alți 51 de români au fost evacuați din calea bombelor

Autor: Diana Bostan

Continuă războiul dintre Israel și Hamas

Sursa: Pexels.com

Pacea pare să nu fie o opțiune în războiului dintre Israel și Hamas. După o lună de la izbucnirea războiului, mii de persoane au decedat, în timp ce alții își plâng rudele și casele distruse.

Război Israel- Hamas. Pentru autoritățile din Israel, Fâșia Gaza reprezintă o bază teroristă, motiv pentru care bombardamentele nu au contenit. În acest război sunt prinși și civili români, alți 51 de cetățeni fiind evacuați din calea rachetelor.

Alți 51 de români au fost evacuați

Pentru 51 de cetățeni români calvarul prin care au trecut în ultima luna va lua sfârșit. Aceștia vor fi evacuați prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah, ei urmând să ajungă în Egipt.

Evacuarea va respecta toate procedurile impuse de reprezentanții Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, ei fiind ajutați și îndrumați de către echipele consulare din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE.

Citește și: Ea este Shani Louk, tânăra răpită de Hamas și plimbată aproape dezbrăcată prin Gaza. Familia a anunțat moartea fetei

Românii vor ajunge la Cairo, urmând ca aceștia să fie aduși în România.

Întreaga operațiune va avea loc în cursul zilei de astăzi. După ce armata israeliană a reușit să pătrundă în inima Fâșiei Gaza, traiul în regiune a devenit imposibil pentru români, dar și pentru alți cetățeni străini.

Românii întorși din Gaza au relatat cu groază cele prin care au trecut. Clădiri dărâmate sau pe punctul de a se prăbuși, copii răniți sau care își caută membrii familiei, totul este distrus în încercarea armatei israeliene de găsire a teroriștilor și de recuperare a ostaticilor.

Autoritățile din Israel au anunțat că mii de teroriști au fost uciși

În ciuda pagubelor și a civililor uciși în războiul Israel-Hamas, autoritățile israeliene au anunțat faptul că mii de teroriști au fost uciși și că Organizația Hamas începe să se prăbușească.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Gaza este cea mai mare bază teroristă construită vreodată de om. Există kilometri întregi de tuneluri subterane. Acestea se conectează cu spitale, cu școli.”, a declarat Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Primele declarații ale românului care și-a văzut fiica în filmările teroriștilor Hamas: „N-am multe speranţe că o să mai putem să-i vedem în viaţă”

Potrivit oficialilor israelieni, liderul grupării teroriste Hamas, Yahya Sinwar, ar sta ascuns în buncărul său pentru a nu fi găsit de armata israeliană și ar fi cerut ca ostaticii să fie eliberați.

”Luptele din sud avansează cu o forță pe care Hamas nu a mai văzut-o până acum. Orașul Gaza este împânzit”, a spus Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

La o lună de la începerea războiului, 10.022

de persoane și-au pierdut viața, între care 4.104 de copii, 2.641 de femei şi 611 bătrâni. Alte 25.408 de persoane au fost rănite. Clădiri și case au fost distruse din temelii, iar unii civili evacuați susțin că nu se vor mai putea întoarce niciodată în locul în care îl numeau ”acasă”.