Războiul Rusia - Ucraina - Breaking news: Se aud focuri din Kiev! Rușii au intrat deja în capitala Ucrainei!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 25 nov 2022, 01:10

Războiul Rusia - Ucraina - Breaking news: Se aud focuri din Kiev!

Potrivit ultimelor informații, s-au auzit focuri din capitala Ucrainei, Kiev. Ministerul Apărării din Ucraina a confirmat că trupe rusești se află în Kiev.

UPDATE 10:30 Ministerul ucrainean al Apărării a confirmat că trupe rusești se află în Kiev și a îndemnat populația să folosească cocktailuri Molotov împotriva acestora.

Au fost raportate schimburi de focuri într-un cartier din nordul Kievului, dar autoritățile spun că este vorba despre sabotori, nu de blindate. Zelensky informa anterior că a primit informații că au intrat sabotori în Kiev. 

Potrivit biziday.ro, au fost raportate focuri de armă pe străzile din Kiev.

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat anterior că mai multe camioane cu însemne ucrainene au fost capturate de forțele ruse și au intrat în oraș. Nu este clar, momentan, dacă și blindate rusești ar fi ajuns în capitala Ucrainei, Kiev.

Ministerul ucrainean al Apărării a informat că rușii se află la 29 de kilometri nord de suburbiile Kievului, dar au înaintat și prin vestul orașului, la circa 80 de kilometri.

Totodată, ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că forțele armate ucrainene au distrus un pod pentru a le opri avansarea rușilor.

Zelenski cere ajutorul occidentului!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis vineri dimineață un mesaj atât în rusă, cât și în ucraineană, cerându-le rușilor să nu îi mai atace.

Zelenski a cerut, totodată, din nou ajutorul occidentului, acuzând că Ucraina este lăsată să se lupte singură cu armata rusă.

"În această dimineață ne apărăm singuri țara. Ca și ieri, cele mai puternice forțe ale lumii privesc de departe", a spus Zelensky.  "A fost Rusia convinsă de sancțiunile de ieri? Auzim pe cerul nostru și vedem pe pământul nostru că acest lucru nu a fost suficient", a subliniat el.

Zelensky a transmis că, potrivit informațiilor pe care le deține, el ar fi ținta numărul 1 a rușilor, iar familia lui ținta numărul 2.

Zelensky a precizat că nu are de gând să părăsească orașul Kiev, care este capitala Ucrainei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Am primit informaţii că grupuri de sabotaj inamice au intrat în Kiev", a declarat Zelensky. "Voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina. Conform informaţiilor pe care le deţinem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul unu, ia familia mea ţinta numărul 2", a subliniat Volodimir Zelenski.

Citeste si: Ce se întâmplă cu centrala ce la Cernobîl după ce a fost capturată de ruși! Planul secret pe care Putin îl are pentru energia nucleară

Sean Penn se află la Kiev

Celebrul actor și regizor american Sean Penn se află la Kiev pentru a documenta un film despre invazia rusă în Ucraina.

Sean Penn a fost lăudat de către Zelensky, președintele Ucrainei "înțepându-i" pe liderii occidentali fiindcă nu ar ajuta Ucraina.

"Regizorul a venit special la Kiev pentru a înregistra toate evenimentele care se desfăşoară în Ucraina şi, în calitate de realizator de documentare, pentru a spune lumii adevărul despre invadarea ţării noastre de către Rusia", se arată într-un mesaj scris în ucraineană pe pagina administraţiei prezidenţiale de la Kiev. 

"Astăzi, Sean Penn se numără printre cei care susţin Ucraina fiind în Ucraina. Ţara noastră îi este recunoscătoare pentru o astfel de manifestare de curaj şi onestitate". În mesajul administrației prezidențiale ucrainene Penn este lăudat că dă dovadă de un curaj care le lipseşte multora, "în special politicienilor occidentali", potrivit Digi 24.

Citeste si: LIVE UPDATE A doua zi de război în Ucraina. Rușii au intrat în Kiev și s-ar îndrepta către centrul orașului

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.