Raze laser de mica intensitate, utilizate pentru regenerarea DINTILOR!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:59

Cercetatorii americani au creat o metoda revolutionara de regenerare a dintilor, ce utilizeaza raze laser de mica intensitate care stimuleaza procesul de activare a celulelor susa ale pacientilor.

Autorii acestei tehnici sunt de parere ca metoda lor are un potential urias, intrucat ea va putea fi utilizata nu doar in stomatologie, ci in intregul domeniu al medicinei regenerative.

Cercetatorii americani au folosit raze laser de mica intensitate pentru a stimula celulele susa dentare sa formeze dentina, acel tesut dur, asemanator oaselor, din care este alcatuita cea mai pare parte a unui dinte. Studiul a fost realizat pe soareci, dar a inclus si teste realizate in laborator pe celule umane.



Savantii nu au regenerat un dinte intreg, intrucat regenerarea smaltului dentar reprezinta o operatiune complicata. insa obtinerea de dentina contribuie deja la indepartarea nevoii de a realiza o obturatie de canal, dureroasa interventie ce consta in indepartarea nervului si a bacteriilor dintr-un dinte.

Studiul a fost coordonat de Praveen Arany, de la National Institute of Dental and Craniofacial Research, o divizie a National Institutes of Health din Statele Unite.

( sursa Mediafax)

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei