A murit Răzvan Theodorescu, fostul istoric de artă și fostul politician român. Acesta a fost vicepreședinte și membru titular al Acadamiei Române. În perioada 2000-2004, acesta a fost senator din partea PSD, dar și ministru al Culturii.
A murit Răzvan Theodorescu la vârsta de 83 de ani
Răzvan Theodorescu s-a născut pe data de 22 mai 1939. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București, unde a studiat în perioada 1955-1963, făcând o pauză între 1959 și 1961.
În anul 1968, acesta a primit o bursă de specialitate în Franța, devenind Doctor în științele istorice la Universitatea din București, în anul 1972, potrivit DC News.ro.
În anul 1963, acesta începea cariera științifică la Institutul de Istoria Artei al Academie Române. În perioada 1992-2000, a fost membru al Consiliului Național al Audiovizualului.
Citește și: Cauza morții femeii din Apuseni, care născuse în urmă cu trei zile. Proaspăta mamă avea doar 33 de ani
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Răzvan Theodorescu a primit numeroase premii
Munca lui Răzvan Theodorescu a fost premiată de-a lungul timpului. Acesta a primit: Premiul "Herder" al Universităţii din Viena (1993), Premiul ”Bernier” al Institutului Franței- 1969, Premiul„"Nicolae Bălcescu" al Academiei Române (1976), Premiul revistei „Flacăra" (1987), Premiul "Nicolae Iorga" al Centrului Internaţional Ecumenic pentru Dialog Spiritual (1999).
Printre mesajele de condoleanțe primite se numără și cel din partea Palatului Brukenthal: „Requiescat in pace! acad.
Răzvan Theodorescu (1939-2023) „Reputat istoric ce s-a remarcat prin sute de cercetări și un fin și atent critic de artă, membru titular și vicepreședinte al Academiei Române, Răzvan Theodorescu a plecat astăzi la Cer. Consider că este o pierdere pentru cultura națională! A avut un rol important în politică și în reglarea și aducerea la o normalitatea a vieții culturale și a muzeale după momentul 1989.
M-am bucurat de organizarea unei expoziții și a unui simpozion la București, la Biblioteca Academiei Române la care s-a implicat foarte mult. În toamna anului trecut am vorbit de multe ori la telefon și mi-a promis că va veni la o conferință la Muzeul Național Brukenthal. Am fost împreună la București în octombrie 2023 la lansarea volumului dedicat prof. Ioan Opriș! Sunt onorat că l-am cunoscut și că am colaborat. La un album de artă și la 2 publicații am avut bucuria și privilegiul sa îmi scrie un cuvânt înainte!
Drum lin spre patria îngerilor și a sfinților despre care cu atâta bucurie și profesionalism ați scris! Dr.”.