Radu Pietreanu: “Mancam cu stiloul in mana, ma spalau cu stiloul in mana…”

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:22

Radu Pietreanu, alias Costel de la “Vacanta Mare, spune ca inca de la varste foarte fragede a fost vizitat de “muze”.

Radu a simtit poezia si a construit rime cu o usurinta surprinzatoare pentru parinti si prietenii de familie.

Prima sa poezie, compusa la varsta de cinci ani, era un dialog naiv dintre un copil si mama lui, despre tot felul de animale care le vizitau curtea.

Tata, care si el a scris teatru la viata lui, dupa ce a citit poezia, zice: ”, 

a povestit Radu Pietreanu.

Mai mult, chiar cand implinea un an si devenise fara voia lui personajul principal la scena taierii motului, viitorul umorist alegea de pe tava un stilou caruia nu i-a mai dat drumul din mana trei zile.

Dormeam cu stiloul, mancam cu stiloul, ma spalau cu stiloul in mana. Stiloul ala anunta ceva! ”, s-a amuzat Radu, care considera ca rolul sau este acela de a oferi oamenilor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Pentru ca umorul este o traire, muzica este o traire, poezia la fel, tot o traire. Sunt un muncitor la fabrica de trairi pentru oameni ”,

a mai spus el.

Pietreanu considera ca personajul il va pune intotdeauna in  umbra pe poetul din el. “Oamenii asa gandesc. Multi oameni nu-si pot imagina ca un politist poate sa fie tandru cu copiii lui ”.

Radu Pietreanu pregateste in prezent, alaturi de colegii sai din trupa “Vacanta Mare”, un noul sezon atat de asteptat de publicul larg: ”Leana s-a intors!”, ce se va difuza incepand din 29 august, in fiecare sambata, la Kanal D.