Romii jelesc la capataiul regelui! Iata cum a fost prima zi de priveghi pentru Florin Cioaba

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 31 ian 2017, 16:13

Toti romii au vrut sa treaca pe la capataiul defunctului Florin Cioaba, mai rau ca la sfintele moaste.

In timp ce stateau pe piatra rece si se gandeau cu tristete la defunctul lor rege, un foc ardea in mijlocul curtii. Nu doar romii din Sibiu au impanzit orasul, ci si cei carora, mai presuspus de faptul ca le-a fost rege, Florin Cioaba le-a fost frate de credinta.

 

Familia Gabor este doar una dintre zecile de familii de romi care au venit la priveghiul defunctului Cioaba.

Pentru ei, insa, n-a fost loc in curtea palatului, asa ca si-au petrecut noaptea pe afara, sub cerul liber, chiar daca au venit tocmai de la Sighisoara.

 

Unii nici n-au mancat de cand au venit. La resedinta lui Florin Cioaba a venit si deputatul PSD, Madalin Voicu, impreuna cu Codrin Stefanescu.

 

Si Presedintele Traian Basescu a depus ieri o coroana de garoafe rosii la capataiul Regelui Romilor, cu mesajul "Sincere regrete".

 

La fel a facut si mezina sa, Elena Basescu, chiar daca n-a venit personal. Oricum, nimeni n-a fost mirat de atentia familiei prezidentiale. Scena in care Basescu a fost primit cu urale in mijlocul romilor este memorabila.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

 

Din cauza aglomeratiei de la priveghi, jandarmii au inchis circulatia pe o banda.

Astfel, masinile scumpe care se perinda pe la resedinta familiei Cioaba vor putea stationa nestingherite.

 

Spre seara, cand intunericul s-a lasat peste resedinta familiei Cioaba, n-aveai loc s-arunci un ac. Adunati ca-n satra, din mijlocul romilor rasunau cantece religioase.

 

In tot acest timp, focul ardea mocnit. O batrana avea grija ca flacara sa nu se stinga. Niciun rom n-a uitat ca Regele lor le-a intins mana cand au avut nevoie.

 

Acum, toata nadejdea romilor sta in fiul cel mare al lui Florin Cioaba, Dorin, care ii va urma la tron.