MARELE PROIECT de la Azuga, inaugurat cu fast demn de Oscar de catre autoritatile locale!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 18:50

Ce-or cauta in miez de noapte acesti domni, imbracati la 4 ace, pe mijlocul drumului national?

 Cum ce cauta? Mai taie o panglica. Dar sa fim mai expliciti...Vice-premierul, cooordonator sef! Asta inseamna ca acest proiect beneficiaza de o armata intreaga de coordonatori. Iar seful e chiar vice-premierul. Ce mai, avem in fata o investitie epocala. Sa mai privim o data multimea de oficialitati adunate.

Marele proiect asistat de atatea nume importante este de fapt, unul dublu. Montarea a doua pasarele pietonale peste DN 1, in Azuga si Busteni.
O investitie necesara pentru siguranta pietenilor si pentru fluenta traficului. De la ceva normal si pana la circul de pe lume, n-a fost distanta mare. Oamenii se comporta de parca ar lansa Titanicul la apa.

Si cu asa oameni de fata, credeti ca s-a respectat programul? Alta probleme: una din pasarele era ceva mai mica decat distanta dintre stalpii de sustinere. Stati linistiti. Orice se poate rezolva cu niste lovituri sanatoase de...
ciocan. 

In cealalta parte, la Busteni, a doua pasarela a starnit alte necazuri. Camionul care o transporta a intarziat cateva ore bune. Luati in calcul ca circulatia a fost oprita pentru aceasta operatiune. Iar toate astea nu se petrec pe un drum secundar, ci pe cel mai aglomerat sector din Romania. DN 1.

Dar sa nu credeti ca facem pe criticii doar de dragul stirii. Investitia e una necesara si ar fi trebuit facuta de multa vreme. Domnu'
ministru, va inselati. Pasarelele sunt ceva normal. In afara peisajului e cu totul altceva. Oficialitatile noastre se poarta de parca tocmai ar inaugura cel mai mare pod din lume...

Oare chinezii au gresit calculele, masuratorile si au intraziat cu materialele cand au construit acest pod? In realitate, la noi, sunt montate doua pasarele de cativa metri. Operatiune cu probleme cat pentru un pod de zeci de kilometri. Lasand insa toate acestea, sefii din politie prezenti la eveniment au sesizat o solutie pentru aglomeratia din zona.
Si s-au gandit sa o vanda mai departe. Iata ce raspuns au primit....

La final, mai-marii veniti de la Bucuresti s-au gandit sa le multumeasca celor implicati in acest proiect. Iar multumirile au curs, exact ca la decernarea Oscarurilor.

Concluzia? Pasarelele au fost montate in cele din urma. Cu intarziere. Dar, pana la urma, pietonii pot traversa fara grija ca un sofer grabit va da peste ei.
Iar soferii pot circula in zona statiunilor de pe DN 1 fara gandul ca pietonii ii incetinesc. Problema e alta. De ce oficialitatile de la noi au mania inaugurarilor cu fast si taiere de panglici?

 

Taguri: