Satul COMORILOR! Barsana, locul preferat al cautatorilor de aur VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 04 sep 2021, 06:55

Barsana, satul din inima muntilor Maramures, a devenit locul preferat al cautatorilor de aur.

Oamenii locului vorbesc despre tot felul de legende si poevsti mai mult sau mai putin adevarate.

 

Se spune ca in urma cu sute de ani, in muntii dimprejurul satului, ar fi fost ingropat tot aurul adunat de batrani de la nobili. Satenii inca mai spera ca vor gasi comoara care sa le schimbe viata.

 

Trei dealuri spun batranii ca ar avea ingropate bogatii in pantecele lor: Dealul Arborilor, al Popii si locul numit la Comoara, locul cel mai cautat si astazi, unde se spune ca ar mai fi inca banetul.

Unele au fost descoperite, altele nu fiind bine pazite de  blesteme crancene.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Nea' Stefan stie exact unde se afla comoara.

A aflat de la bunicul sau ca banii ar fi fost ingropati de localnici pentru ca tatarii sa nu le fure ce au agonisit prin munca. Nu stie insa ca cineva vreodata sa fi gasit ceva.

 

In sat umbla vorba ca unii mai norocosi au reusit sa gasesca cate ceva din bogatiile ascunse in pamant, altii ca au innebunit din cauza blestemelor aruncate pe comoara sau din cauza mirajul banilor.

Cei mai ghinionisti ar fi sapat luni de zile, fara niciun rezultat insa.

 

Oamenii n-au aflat inca ce minuni ascunde dealul Barsana. Trag insa nadejde ca intr-o zi ii vor descoperi comorile si vor scapa de saracie.

 

Taguri: