Tara NEPASARII! Un colt de rai a ajuns in PARAGINA din cauza guvernantilor VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 17 iul 2022, 01:10

Suntem la aproape 40 de kilometri de statiunea valceana Vidra.

Un colt de rai cu un domeniu schiabil unicat la noi in tara. Partiile au fost deschise in decembrie anul trecut si au atras in scurt timp zeci de mii de turisti care numeau deja complexul St. Moritz de Romania. 

 

La partia de la Vidra iubitorii sporturilor de iarna se considerau cu adevarat rasfatati: aproape 10 km de partii si kilometri intregi de instalatii pe cablu performante, tunuri de zapada si utilaje  de intretinere ultramoderne.

 

Iarna trecuta toate pensiunile si hoteluri erau pline pe o raza de mai bine de 50 de kilometri. Vestea s-a raspandit repede si zeci de mii de turisti au venit sa vada minunea, care n-a tinut decat o iarna. Motivul mereu acelasi- banii.

 

Investitia s-a facut aproape in totalitate pe banii constructorului care si-a pus gaj la banca pana si casa.

Acum omul asteapta banii din ultimii doi ani de la stat- zeci de milioane de euro.

 

Pe scurt- inca o bila neagra pentru turismul romanesc. Un loc care ar putea egala oricand statiunile renumite din Europa si pe care strainii l-ar fi transformat in buricul pamantului are aceeasi soarta ca multe altele intr-o tara in care nepasarea e lege.

 

Dincolo de nepasare, unii vorbesc de rea intentie- investitia nu a fost dorita pentru ca domeniul schiabil de aici ar fi luat fata celor cateva partii de pe Valea

Prahovei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

 

Acum  constructorul a dat in judecata Primaria comunei Voineasa pentru a-si recupera banii. Pentru finalizarea lucrarilor ar mai fi nevoie de aproximativ 2,5 milioane de euro.

In lipsa lor, omul se uita cum i se ruineaza afacerea, in timp ce statul ii rade in nas.

 

In trecut Voineasa si Vidra erau printre cele mai renumite statiuni din tara. Astazi arata ca dupa bombardament. Turistii rataciti pe aici se intreaba unde au ajuns.

 

Primaria da din umeri si recunoaste ca nu are ce face. Mare parte din spatiile de cazare, desi dotate cu tot ce trebuie, sunt in administrarea sindicatelor care le-au abandonat.

 

La mai putin de 30 de kilometri distanta, pe Valea Lotrului, lucrurile stau la fel. Vidra, una dintre cele mai frumoase statiuni montate de la noi, pare lovita de aceeasi nepasare.

 

Turistii care ajung in zona ademeniti de aerul curat si peisaj sunt intampinati o imagine dezolante. Doar 5 vile mai sunt intretinute si ofera 70 de locuri de cazare viztatorilor dornici sa faca un popas pe malul lacului.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.