Drum SPECTACULOS, dar PERICULOS! Mare atentie la cum conduceti pe soselele dificile VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 17:38

Asa arata drumul pe care 18 romani si-au pierdut viata in aceasta vara.

O sosea care serpuieste pe langa un canion ce iti taie respiratia cu privelistea  spectaculoasa. Intr-o parte muntele, in cealalta valea adanca. Si in mijloc, drumul cu o singura banda pe fiecare sens.

 

Asfaltul e in stare buna. Si nu este aglomeratie nici macar vara. Chiar si asa, nu va aventurati in depasiri. Sunt multe curbe iar vizibilitatea redusa nu avantajeaza soferii grabiti.

 

Din datele adunate de anchetatori pana acum, autocarul romanesc s-a pravalit 40 de metri in prapastie din cauza vitezei foarte mari.

Si cauciucurile uzate pe un carosabil umed au contribuit la tragedie.

 

E 65, in zona montana de langa Podgorica, e considerat unul dintre cele mai frumoase trasee din Europa. Dar nu trebuie sa mergem 900 de kilometri pentru a descoperi un astfel de peisaj.

 

Avem imagini menite sa uimeasca si in Romania. Pe cat de frumoasa, pe atit de periculoasa este soseaua Transfagarasanului.

In urma cu 2  zile, un microbuz a cazut intr-o prapastie.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Din fericire nimeni nu a fost ranit.

Soferul a uitat sa traga frana de mana, iar microbuzul a luat-o singur la vale. Sa prabusit cateva sute de metri. Chiar daca sunt rare, accidentele pe acest drum sunt intotdeauna grave.

 

Pe anumite portiuni, in judetul Arges, asfaltul e foarte prost. Dar asta nu-i impedica pe turisti sa ia cu asalt aceasta ruta.

 

Strainii raman fara cuvinte in fata acestor imagini spectaculoase.

 

Pe cele mai multe portiuni, limita de viteza este de 40 de kilometri pe ora. Si trebuie respectata, mai ales in curbele care te intorc si cu 180 de grade.

 

Un alt drum spectaculos din Romania este Transalpina! Chiar daca sunt 2 rute care merg, la propriu, pe marginea prapastiei, drumul cu cele mai multe accidente mortale ramane DN 1.