Cel mai varstnic barbat de pe Terra a DEZVALUIT SECRETUL longevitatii sale

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 17:40

Are 112 ani si este stra-strabunic.

Saulstiano Sanchez-Blazquez, in varsta de 112 ani, a fost numit de Guinness World Records (Cartea Recordurilor) cel mai in varsta om din lume. El nu detine, insa, si recordul pentru cel mai varstic om care a trait vreodata. Acest titlul ii apartine unui japonez, Misao Okawa, care a trait 115 ani.

Potrivit descopera.ro, Saulstiano, un fost miner care locuieste in statul american New York, in apropiere de cascada Niagara, nu s-a declarat impresionat de numirea lui, explicand ca nu simte ca a realizat nimic special doar pentru ca s-a intamplat ca el sa traiasca mai mult ca alti oameni.


Saulstiano s-a nascut in ziua de 8 iunie 1901, intr-un sat spaniol numit El Tejado de Bejar. La varsta de 17 ani el a imigrat in Cuba, pentru ca apoi in luna august a anului 1920 sa ajunga in Statele Unite. Dupa ce s-a angajat intr-o mina de carbune din Lynch, Kentucky, in 1934 Saulstiano s-a casatorit cu sotia lui Pearl. Din aceasta casatorie au rezultat doi copii: John care acum are 76 de ani si Irene, care in prezent are 69 de ani.


Insa „expansiunea” familiei lui Saulstiano nu s-a oprit aici. Acum el are sapte nepoti, 15 stranepoti si cinci stra-stranepoti. Cand a fost intrebat ce trebuie sa faca un om pentru a trai peste 100 de ani, Saulstiano a explicat care crede el sa este motivul pentru care a trait atat de mult: a consumat zilnic cate o banana, dar si niste medicamente care contin cofeina.