INCREDIBIL! Cum influenteaza VARSTA TATALUI aspectul fizic al viitorilor sai copii

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 17:40

Si varsta pe care o are tatal in momentul conceperii bebelusului il va influenta pe micut.

S-a scris ca mamele care nasc peste varsta de 30 de ani risca sa aiba complicatii in timpul sarcinii. Ei bine, cercetatorii au descoperit ca si varsta tatalui in momentul conceperii va avea o influenta asupra copilului.

Potrivit descopera.ro, un nou studiu sugereaza ca si varsta tatalui conteaza, cercetatorii descoperind ca barbatii mai varstnici tind sa aiba copii mai inalti, dar ce au totodata un nivel mai ridicat al colesterolului.
" Studiul nostru arata ca cresterea varstei paterne la nastere este asociata cu o statura mai inalta a copilului si cu un nivel mai scazut al adipozitatii, insa totodata si cu un profil al lipidelor mai rau ”, afirma cercetatorii.

Cercetarea a fost realizata pe 277 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani, ai caror tati aveau varste cuprinse intre 19 si 52 de ani la data nasterii.
Cercetatorii au descoperit ca acei copii nascuti cand tatal lor avea varsta de 31 de ani sau mai mare la momentul nasterii tindeau sa fie, in medie, cu 2 centimetri mai inalti decat copiii nascuti atunci cand tatal lor avea varsta de 30 de ani sau mai mica.

De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca acei copii ce s-au nascut dupa ce tatal lor implinise varsta de 35 de ani aveau un nivel mai scazut al grasimii abdominale (12,2%, in medie) decat cei nascuti inainte ca tatal lor sa implineasca 30 de ani (15%, in medie).
Desi cercetatorii noteaza ca „acesti copii mai subtiri prezinta un risc mai scazut de obezitate la varsta adulta”, oamenii de stiinta au observat ca ei aveau un nivel mult mai mare al colesterolului decat copiii nascuti de tati mai tineri de 35 de ani.

Sursa foto: shutterstock.com

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.