ALERTA in Japonia! Un nou incident s-a produs la centrala de la Fukushima FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 sep 2021, 11:00

Sistemul de racire al unui reactor al centralei avariate Fukushima s-a oprit temporar joi, in timp ce vaporii sunt in continuare vizibili deasupra unei alte cladiri afectate, a anuntat operatorul complexului atomic.

Dispozitivul de racire al reactorului numarul 6, care nu a fost avariat de tsunami si de exploziile ulterioare, s-a oprit temporar in jurul orei locale 10.16 (04.16, ora Romaniei) in timpul verificarii generatorului. El a fost repus in functiune la ora locala 12.00 (06.00, ora Romaniei), a precizat TEPCO.

 

Accidentele sunt cotidiene la centrala Fukushima Daiichi, in nord-estul arhipelagului, pusa in pericol, pe 11 martie 2011, de un seism si un tsunami.

 

Aproximativ 3.000 de tehnicieni si muncitori pregatesc dezafectarea instalatiei, dar se confrunta in permanenta cu producerea a numeroase avarii in locuri inaccesibile din cauza radioactivitatii.

 

In afara de scurgeri de apa contaminata care polueaza Oceanul Pacific, situat in apropiere, vapori inexplicabili apar in mod intermitent de o saptamana deasupra cladirii reactorului 3.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Vaporii

inca erau vizibili joi in jurul orei locale 13.00 (07.00, ora Romaniei), a anuntat pentru AFP un purtator de cuvant al TEPCO.

 

Compania afirma ca parametrii masurati arata ca nu exista supraincalzire in reactor, astfel incat originea vaporilor ramane necunoscuta.

 

Emisiile au fost observate initial pe 18 iulie, cu ajutorul unei camere, in apropierea unei piscine de stocare de material la nivelul cinci si ultimul al cladirii reactorului numarul 3.

 

Sursa: Mediafax.